Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ha egy régebbi típusú fényképe...

Ha egy régebbi típusú fényképezőgép nem ismer fel egy SD-kártyát, az miért lehet?

Figyelt kérdés

Van egy Panasonic DMC-FZ7 fényképezőgépem. Ez egy kb. 2006-os típus, úgy nézem. Eddig egy szintén régi, nagy méretű SD-kártya volt benne. Most vettem mikro-SD-kártyákat átalakítóval tabletbe meg más eszközökbe, és ezeket megpróbáltam betenni a fényképezőgépbe is, viszont a fényképezőgép nem ismeri fel egyiket sem.

Mi lehet az oka? Azért, mert nagyobb méretűek, pl. az egyik 64 GB-os, a régi kártya meg 2 GB-os volt? Azért, mert a régi SD-kártya FAT-fájlrendszerű, az új meg FAT32, és FAT formátumot már nem is lehet választani az újnál a formázásnál? Vagy egyszerűen mikro-SD-kártyát ilyen régi fényképezőgép egyáltalán nem tud kezelni, még átalakítóval sem?

Jó, tudom, vegyek egy újabb, normális gépet... De azért nem dobnám el ezt sem, és kíváncsi vagyok, mi lehet vele a gond.

2017. júl. 15. 17:13
 1/3 anonim ***** válasza:
A használati utasításban próbáltad megnézni, mit tud kezelni?
2017. júl. 15. 19:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Mivel viszonylag régi a merülőforralód, így kb 100%-ban az sd/sdhc probléma állhat fenn. Magyarul használj 2 GB-s (nem sdhc) kártyát.
2017. júl. 15. 21:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem sok google-be tellett: [link]
2017. júl. 17. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!