Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik olcsó fényképezőgépet...

Melyik olcsó fényképezőgépet ajánljátok az alábbi kritériumok alapján?

Figyelt kérdés
Jövőre építkezünk, most nem szeretnék sokat kiadni erre a célra, a régi gépünk sajnos nem képes már éles képeket csiinálni. Abszolút házi célra, családi események megörökítésere kellene. Van olyan ebben az árkategóriában (50ezerig), ami talán kicsit megbízhatóbb? Köszönöm!
2017. júl. 11. 07:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ez mond baromi érdekes, de a kérdező nem pixelbuzzi, csak a családi eseményeket akarja megörökíteni. Tudod, papi mami átjön öcsi szülinapi zsúrjára, vagy elmegy a család kirándulni a Normafához.

Persze ezt is lehet dslr-rel fotózni komoly fénytechnikával, csak épp nem mindenki akar egyre jobb és jobb fotós lenni. Legalábbis nekem a kérdésből az jön le, hogy ő az a juzer, aki nem akar kilépni az automata üzemmódból, nem fogja CA vagy jpg-artifaktok után nagyítóval bújni a képeket, és jó eséllyel észre sem veszi ha egy hangyafasznyit be van mozdulva.

2017. júl. 14. 14:29
 12/14 anonim ***** válasza:

Lehet hogy csak a képminőségről írtam valóban, de említettem a sebességet is. Egy motoros zoom/AF rendszerű géppel, ráadásul kikapcsolt állapotból AF-al mire eljut odáig hogy kép készüljön, és le is mentse azt, több másodperc is eltelik. Ez még hagyján, bekapcsolt állapotban is lehet tartani. De az AF sebessége általában szokott hagyni némi kivetnivalót, a manuális fókusz meg körülményes, mivel motorizált az egész. Még az akksi erejét említeném meg, a sok motoros mozgástól, képernyőidőtől, 3-4 fókuszálás / per képtől hamarabb lemerül.

Ha mégis kompakt, és olcsó gép, akkor már legalább valami normális optikával szerelt, stabilizátoros gépet érdemes venni, ami nem 20-30 megapixeles...

Véleményem szerint pont hogy a kompaktok kezelése nehezebb, míg egy cserélhető objektíves géppel könnyebb bánni, mert olyan sebességgel zoomolsz, fókuszálsz ahogy tetszik (manuállal, de az AF is gyors) nem kell várni a motorizált optikára, mikor tolja már ki végre a tubust, mikor talál már végre fogást a témán.

Mindenesetre kérdező, ajánlom ezt a két oldalt átböngészni, és az értékelések - gép tudása - gép ára alapján következtetést levonni. Kezdésnek itt van ez: [link]

Már az első válaszoló rájött, hogy az ő régi Olympusa jobb képeket készített (kevesebb megapixel, értelmesebb, időtállóbb kivitelezés).

2017. júl. 14. 18:08
 13/14 anonim ***** válasza:

Hát én nem ismerem a kérdezőt, csak a családomat, barátaimat - aki nem fotós közülük, azt k..ra nem érdekli, hogy mennyi idő kell a bekapcsolástól az első expóig, meg mennyire gyors az autofókusz. Nem csak nem érdekli őket, de azt sem értik, én mit foglalkozom ilyenekkel, meg minek nekem a másfélmilliós felszerelés.

Persze nem mondom, hogy ne javasold amit te jónak látsz, csak a kérdezőt féltem attól, hogy vesz egy milcet két obival, cipelheti, cserélgetheti, idegesíti, nem ért hozzá, nem is akar, vegyek külön táskát neki, jajj épp a másik obi kéne, fagyival a kézben hogyan cseréljek objektívet, fszomkivan, inkább a telefonnal fotózok.

2017. júl. 14. 18:15
 14/14 anonim ***** válasza:

# 13

Igazad van:)

Ha csak tekoba akarsz bevásárolni, ökörség ferrarit venni;)

2017. júl. 14. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!