Segítség! Nem fókuszál a DSLR-em. Szerintetek mi lehet a baja? (többi lent)
18-55-ös kitobjektívvel használom.
Bármelyik állásba tekerem az obit csak akkor fókuszál ha a tárgy olyan 20-25 cm-re van. Messzebb, közelebb nem. Illetve azt figyeltem meg, hogy amikor próbál fókuszálni (sikertelenül) akkor a tükör hangja után egy kicsi recsegést is hallok. Más objektívvel nem tudom kioróbálni.
Szerintetek mi lehet a baja?
(nem esett le, nem vágtam neki semminek az előző használat óta- akkor még működött- fotós táskában volt)
Köszönöm a választ! Az a probléma, hogy én nem igazán tudok szerelni. Viszont találtam olyan helyet ahol ezt megcsinálják: [link]
És itt ezt: "Canon EF-S 18-55 (IS) optika fókusztávolság szalagkábel cseréje, teljes tisztítással 7000 Ft."
Ugye ez kell nekem?
Mert inkább rábízom valakire, ilyen téren semmilyen tapasztalatom és még kézügyességem sincs.
Beviszed egy normális fotós boltba a gépet-obit és ott rápróbáltok egy másik obit vagy az obidra egy gépet és kiderül, melyik gebaszos.
Azért próbáld mindenekelőtt megpucolni az érintkezőket az obin és vázon, mert tud az is huncutkodni is ilyet;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!