Vettem egy akció kamerát, de nem jött be. Visszaadják az árát?
Webshopban vetted? Akkor 14 napon belül visszaviheted, és visszaadják az árát.
Ha hagyományos boltban vetted, akkor nem kötelesek visszaadni, a bolt jóindulatán múlik, hogy megteszik-e. De mivel ők eladni akarnak, ezért nem valósznű. Esetleg azt megengedik, hogy levásárold más termékre az árát.
Természetesen ettől még megpróbálhatod. Vidd vissza, tegyél egy kísérletet, beszéld meg velük.
Ha nem sikerül visszavetetned velük, akkor eladhatod a terméket a Vaterán vagy a Jófogáson, körülbelül az eredeti ár kétharmadáért.
"webshopban is csak akkor veszik vissza ha tökéletes, egy karc sincs rajta, csomagolása nem sérült stb"
A csomagolás kivételével igazad van. Tökéletes, makulátlan állapotban kell lennie ahhoz, hogy elálhass 14 napon belül a vásárlástól a távollévő felek között létrejött vásárlásokról szóló fogysztóvédelmi törvény értelmében. A csomagolás hiányától viszont nem tehetik függővé a boltok a visszavételt.
(Mindenesetre azért _illik_ a hibátlan eredeti csomagolásban visszajuttatni, különben esetleg legközelebb majd nem fogadják kitörő örömmel a vásárlási szándékodat.)
Abból bajod nem lehet ha visszaviszed, max beintenek.
De én pl. a Médiába már többször kaptam vissza termék árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!