Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan kell DSLR gépen elvégez...

Hogyan kell DSLR gépen elvégezni a tükörreflex tisztítást?

Figyelt kérdés

Nikon D5330 gépen belül ki lehet választani olyat a menüben hogy "képérzékelő tisztítás"(ki be kapcsoláskor), illetve "tükörfelcsapás tisztításhoz"

milyen allásba kell tenni az objektívet vagy esetleg le kell szedni? vagy csak simán indítsam el?

2017. jún. 30. 12:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az első opciónál neked semmit sem kell tenned. Ki-bekapcsoláskor a gép magától elvégzi. A másodikhoz le kell szedni az objektívet de én ezt hagynám, kivétel ha már látszik a képeken a kosz, por (de ha nem nagyon cseréled az obit nem lesz koszos) meg ezt elég olcsón elvégzik a boltokban.
2017. jún. 30. 13:01
 2/4 anonim ***** válasza:

D5330? Az egy új modell? Még sosem hallottam róla.

Továbbképzés: tükörreflex = tükörfelcsapás. Gondolom, nem a felcsapást akarod tisztítani.

Jótanács: ne csak a menüt olvasgasd hanem a használati utasítást is, nem viccből van. Ott szerintem leírják pontosan mit is csinál egy-egy funkció.

Ahogy előttem is írták, a ki/be kapcsoláskor elvégzett szenzortisztítás (mert nem a tükröt, meg nem a tükörreflexet tisztítja, hanem a szenzort) automatikus, semmit nem kell csinálnod.

A második pedig számodra felejtős, mert nagyobb kárt okoznál a tüköraknában nyulkálással, mint amennyi haszna lenne. Ha majd koszos lesz a szenzor (látható foltok lesznek a képen), akkor elviszed szakszervizbe és óccsón megpucolja a szakember.

2017. jún. 30. 15:44
 3/4 A kérdező kommentje:

D5300* elnézést kérek hogy elírtam, holnap elmegyek templomba :D

Köszönöm a válaszokat :)

2017. jún. 30. 16:57
 4/4 acelsziv ***** válasza:
Vannak szakmai expók, ahol ingyen tisztítást csinálnak. Érdemes utána nézni már ezért is.
2017. júl. 3. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!