Hogyan kell DSLR gépen elvégezni a tükörreflex tisztítást?
Nikon D5330 gépen belül ki lehet választani olyat a menüben hogy "képérzékelő tisztítás"(ki be kapcsoláskor), illetve "tükörfelcsapás tisztításhoz"
milyen allásba kell tenni az objektívet vagy esetleg le kell szedni? vagy csak simán indítsam el?
D5330? Az egy új modell? Még sosem hallottam róla.
Továbbképzés: tükörreflex = tükörfelcsapás. Gondolom, nem a felcsapást akarod tisztítani.
Jótanács: ne csak a menüt olvasgasd hanem a használati utasítást is, nem viccből van. Ott szerintem leírják pontosan mit is csinál egy-egy funkció.
Ahogy előttem is írták, a ki/be kapcsoláskor elvégzett szenzortisztítás (mert nem a tükröt, meg nem a tükörreflexet tisztítja, hanem a szenzort) automatikus, semmit nem kell csinálnod.
A második pedig számodra felejtős, mert nagyobb kárt okoznál a tüköraknában nyulkálással, mint amennyi haszna lenne. Ha majd koszos lesz a szenzor (látható foltok lesznek a képen), akkor elviszed szakszervizbe és óccsón megpucolja a szakember.
D5300* elnézést kérek hogy elírtam, holnap elmegyek templomba :D
Köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!