Nikon D3400 vagy D5300?

Figyelt kérdés

Melyik a jobb és miért?

18-55 vagy 18-105 obival?

Város képek, tájképek fotózásához

2017. jún. 28. 15:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Ahogy nézem a leírásokat a két gép nagyon nem egy kategória. Mennyire vagy kezdő? Egyébként a Nikon honlapján van egy nagyon hasznos funkció "összehasonlítás" ha azt beállítod látod egymás mellett a két gép paramétereit és el tudod dönteni, hogy neked melyikre van szükséged melyikre nem, és a különbség összehasonlítva a pénztárcaddal mit mutat.
2017. jún. 28. 18:13
 2/5 A kérdező kommentje:
szerinted mi volt az elso amit megneztem? sajnos az alapjan nem lehet eldonteni, olyanok velemenyere vagyok kivancsi akik hasznaltak legalabb az egyiket
2017. jún. 28. 22:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Mit nem tudsz eldönteni? Komolyan nem értem. Nekem D3400 volt már a kezemben a másik még nem. Azért érdemes az összehasonlító táblázatot megnézni, hogy van-e olyan funckió amit használnál és az egyik tudja a másik nem. De azt,hogy neked a te szokásaidnál, fotós tudásodnál melyik az a funkció amit használnál csak te tudod eldönteni. Ugyanez az obi esetén is. Neked kell tudni, hogy mire van szükséged, ezt innen helyetted senki nem fogja kitalálni. Nekem van 18-105 "kites" obi, és van egy régi 18-70 szintén "kites" obim. A 18-105 azért jobb mert valamivel jobb a tele funkció (105 és a 70 közti különbség), viszont a 18-70-es képei jobban tetszenek. Ezt a 18-55 obit nem ismerem (egyetlen egyszer volt a kezemben, egyik ismerős D3400-esén, de nem láttam a kész képet milyen lett). Megint az a kérdés, hogy mit akarsz fotózni, mennyire kell neked az 55-105 tartomány?
2017. jún. 29. 18:34
 4/5 A kérdező kommentje:

nem akartalak felzaklatni, nyugodj meg

ha vala is megnézted volna a kettő kulonbseget lathatnad hogy kepinoseg tekintetében nincs arra vonatkozó adat ami donto lenne, de valoszinuleg van(nem veletlen dragabb az egyik)es ezert tettem fel a kerdest hogy valaszt kapjak egy hozza erto embertol hogy megeri e plusz penzeket koltenem valanire vagy sem...csak kar volt ahogy latom

2017. jún. 30. 02:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Kérdező: egyáltalén nem húztem fel magam, hanem próbáltam rávilágítani arra amit nem tudunk, és így nehéz segíteni. Amit írsz "van-e különbség a képminőségben?" Ez az alapgépre vagy az obira vonatkozik? A képminőséget ezeknél a gépeknél alapvetően a következők határozzák meg:

1./ a felvétel készítésénél használt ISO érték (itt a gép esetén a legkisebb beállítható ISO érték számíthat, ez mindkettő esetén ISO100, a maximális ISO környékén mindegyik gépnek romlik a képminősége).

2./ a gép felbontása (ez mindkét gép esetén lényegében azonos, a D5300 esetén valamivel nagyobb, de nem számottevően). Ezt a különbséget te is megtalálhattad volna.

3./ Az alkalmazott objektív (leginkább ez az ami befolyásolja a képminőséget).

Az összes többi olyan szempont amit csak és kizárólag te tudsz, hogy neked mire van szükséged. Ahogy már írtam ezt a te fotós tudásod, és az elvárásaid határozzák meg.

A két objektív között lényeges képminőségbeli eltérés nincs, ahogy néztem teszt oldalakat. Nyilván egy objektív képminősége nagyon függ az alkalmazott blendétől is (ezt aki kicsit is tud fotózni tudja), és a zoomos objektíveknél a két végén (főleg a tele irányban) lehet képminőség romlás (illetve a fényerő általában csökken), de ez a világ szinte összes objektívjére igaz.

2017. jún. 30. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!