Nikon D3400 vagy D5300?
Melyik a jobb és miért?
18-55 vagy 18-105 obival?
Város képek, tájképek fotózásához
nem akartalak felzaklatni, nyugodj meg
ha vala is megnézted volna a kettő kulonbseget lathatnad hogy kepinoseg tekintetében nincs arra vonatkozó adat ami donto lenne, de valoszinuleg van(nem veletlen dragabb az egyik)es ezert tettem fel a kerdest hogy valaszt kapjak egy hozza erto embertol hogy megeri e plusz penzeket koltenem valanire vagy sem...csak kar volt ahogy latom
Kérdező: egyáltalén nem húztem fel magam, hanem próbáltam rávilágítani arra amit nem tudunk, és így nehéz segíteni. Amit írsz "van-e különbség a képminőségben?" Ez az alapgépre vagy az obira vonatkozik? A képminőséget ezeknél a gépeknél alapvetően a következők határozzák meg:
1./ a felvétel készítésénél használt ISO érték (itt a gép esetén a legkisebb beállítható ISO érték számíthat, ez mindkettő esetén ISO100, a maximális ISO környékén mindegyik gépnek romlik a képminősége).
2./ a gép felbontása (ez mindkét gép esetén lényegében azonos, a D5300 esetén valamivel nagyobb, de nem számottevően). Ezt a különbséget te is megtalálhattad volna.
3./ Az alkalmazott objektív (leginkább ez az ami befolyásolja a képminőséget).
Az összes többi olyan szempont amit csak és kizárólag te tudsz, hogy neked mire van szükséged. Ahogy már írtam ezt a te fotós tudásod, és az elvárásaid határozzák meg.
A két objektív között lényeges képminőségbeli eltérés nincs, ahogy néztem teszt oldalakat. Nyilván egy objektív képminősége nagyon függ az alkalmazott blendétől is (ezt aki kicsit is tud fotózni tudja), és a zoomos objektíveknél a két végén (főleg a tele irányban) lehet képminőség romlás (illetve a fényerő általában csökken), de ez a világ szinte összes objektívjére igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!