Kamerát keresek, legfőképp esküvői videózásra!?
Esküvőkre járok videózni már egy jó ideje, és lassan ideje lenne kamerát váltani. Milyen kamerát javasoltok
300-400ezer forint körül? Rendezvényekre és egyéb eseményekre is szoktam menni, de legtöbbször esküvőn dolgozunk.
Szerintem nem akart itt senki sem megsérteni, egyszerűen számomra is rejtély, hogy egy ekkora befektetésnél hogyhogy nincs meg az a rutin, hogy itt szorulsz válaszra. Mert én például mondhatnám, hogy oké, vegyél egy GH4-est, de ha eddig Canonnal dolgoztál, akkor polcra teszed az objektíveidet? Főleg, hogy azt se tudom, rendesen bevilágítod-e a helyszíneket, mert egy MFT-s vázzal szerintem szobafények mellett veszélyes dolgozni. Továbbá azt se tudjuk, hogy ebbe a keretbe egy objektív árát is bele kell-e erőszakolni, vagy azt megoldod ezen felül. Tehát hiába vársz jó és segítőkész válaszokat, ezen a szinten két sorban nem lehet összefoglalni az igényeket, egy csomó szempont van, amiről mi válaszolók nem tudunk, ezért a legjobb szándékkal is adhatunk neked rossz tanácsot.
Egyébként a vitára is kitérve azért önmagában, hogy fullHD-ban videózol, az nem mondd semmit, 4K-ban pedig szerintem még 6-8 évig senkinek sem adnék ki anyagot, hacsak nem konkrét kérése, mivel kínos, ha családi gépen le akarják játszani, és képkockánként tölti be a videót. Az ügyfél elégedettsége már számít, de szakmailag ez se mondd sokat senkiről. A válaszoló pedig nem azokra gondolt, akik most kezdik a szakmát, és gyenge cuccuk van, hanem azokra, akik nem hajlandók fejlődni és fejleszteni, és csak azért kapnak munkát, mert a piaci ár töredékéért hajlandóak dolgozni.
#5: Aki itt kérdezi meg, hogy milyen eszközt vegyen a munkájához az amatőr, bár nem Téged amatőröztelek le, de ez talán mindegy is.
Igen, pontosan ezt mondom. Esküvőn dolgozni felelősség, aki ezzel akar foglalkozni szedje össze a felszerelésre valót másból/máshol, és szerezzen, ha nem is öt év, de legalább 1-2 szezonnyi tapasztalatot valaki olyan mellett akitől tanulhat, akinél belerázódhat, ahol nem az Ő felelőssége ha valami nem jön össze.
Nem a felbontás, vagy a rögzítési sebesség a kulcs, hanem az, hogy meddig tudsz rekeszt nyitni, hogy meddig tudsz felmenni ISO-ban, hogy agyonvágod-e a hangulatot a LED lámpáddal és még lehetne sorolni. A fentiekkel csak megerősítettél abban, hogy nincs helyed ezen a területen. Ettől még persze csinálhatod, csinálják is sokan, de remélem sosem kell veled együtt dolgoznom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!