Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » M42-es analóg vázak közül ki...

M42-es analóg vázak közül ki melyiket ajánlaná?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy van jó pár m42-es objektívem, amiket nagyon szeretek, pentacon 4/300 például ami azért nem egy rossz lencse, analóg gépem ugyan van nem is egy, de egyik sem M42-es, most azon gondolkodom, hogy vegyek egy M42-es vázat, hogy használhassam az objektíveimet is (most DSLR-on hsználom őket), csak nem tudom melyik lenne a legjobb, azért egy Zenitnék komolyabbra vágyom, ahogy látom valamelyikhez elemet nem lehet már kapni.

Szóval van bárkinek valami jó ajánlata egy Practicánál és Zenithnél professzinálisabb gépre ami azért most is hazsnálható?

Előre is köszönöm szépen...

2017. jún. 20. 13:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nem kell rögtön letenni a Zenitről, a Prakticáról pedig végképp nem érdemes. Nem olyan rossz gépek azok, és egy normális nyugati gépnél sokkal olcsóbbak. Én például sokáig csak orosz gépeket (Smena - szórakozni jó vele, Zenit, Zorki) használtam, és hidd el, nem olyan rosszak. Fénymérőt érdemes elfelejteni, ha van is, akkor sem pontos. Viszont óriási fun használni ezeket a Zeniteket, igaz, határozottan nem jó gépek, de mégis...

Egyébként én nemrég váltam egy Nikon F tulajdonosává, ami enyhén szólva nem egy Zenit... Most azt használom, de nem érzek olyan határozott különbséget, mint amire számítottam. De egyébként megértem, ha bízol a Zenitben.

A Prakticák viszont... Megbízható gépek, szerintem szépek, csomó beállítási lehetőség, és olcsók.

De ha mindenképpen nyugati gépet akarsz, akkor mondjuk a Chinon CE-3. Olyat ugyan még nem használtam, de nagyon korrekt gépnek tűnik.

Ja, és ha mégis Zenit, vagy Praktica, akkor ezeket a modelleket javasolnám: Zenit 12(xp), Zenit 11, Zenit-e, Praktica PLC3.

Remélem valamennyit tudtam segíteni! :)

2017. jún. 20. 15:52
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a részletes választ, smenám kettő is van, bár utoljára gyerekként használtam még őket, az az igazság, hogy a nagy kedvencem az a Canon ae 1, csak ugye ha már van egy rakat elég jó M42-esem akkor, nem szeretnék egy olyan gépet amihez kell objektívet is vegyek, így olyasmit szeretnék ami hozza azt a minőséget, ha nem is Zenit de talán egy Praktica belefér, de a Chinon-t mindenképp lecsekkolom, köszi szépen.
2017. jún. 20. 19:27
 3/7 A kérdező kommentje:
Nikon, Canon, Pentax-ok nagyrésze meg persze a bajonett miatt esik ki, bár régi Nikonok közül van nem egy ami nagyon tetszik nekem is...
2017. jún. 20. 19:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Meg volt egy csomó nyugaton eladott Revue, stb feliratú Praktica is, ami M42 volt.

Kicsit drágább megoldás lenne, mint egy Zenit vagy az L Praktica, de a B sorozatú Praktica és egy M42 adapter valamivel korszerűbb. Bár a B sorozatú Praktica jellegzetes hibája egyes műanyagrészek anyagkifáradása, de ha a mai napig nem tört el valahol, akkor tán nem fog eltörni.

2017. jún. 20. 21:08
 5/7 anonim ***** válasza:

#1-es vagyok!

Csak még annyi jutott eszembe, hogyha Budapesten, vagy a környékén laksz, akkor érdmes elnézni a Soós Fotóba. Kedvesek és hozzáértöek az eladók. Elmonndod nekik, hogy milyen jellegü gépet akarsz, és rögtön a kezedbe fognak nyomni egy csomót, hogy tessék, próbáld ki. Tényleg széles a választék, és korrekt áraik vannak. Ja, és megbízhatóak is... Szóval szerintem érdemes oda is elnézni egyszer!

2017. jún. 21. 10:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Soóst jól ismerem, a gond csak az, hogy külföldön élek, de ha Pesten járok, mindig felkeresem őket, viszont azt még sajnos nem tudom, hogy legközelebb mikor megyek haza, valószinuleg csak a nyár végén addig meg azért szeretnék egy új gépet.
2017. jún. 21. 13:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Vehetsz valami Pentax bajonettest is, mondjuk ugye Pentax (pl. K1000, K2, stb...), Chinon, vagy Revueflex (mondjuk ez is Chinon), és egy adapterrel teszel rá M42-es obikat.
2017. jún. 24. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!