Manyuka kérdése:

DSLR szintlépés?

Figyelt kérdés
Gép vásárlás előtt állok, igazából 3 variáción gondolkodtam. Az egyik az, hogy most van egy Canon eos 400D szettem (55-200 objektív, markolat, Canon speedlite 430EX vakum, táska) és ehhez a szetthez beszerzek egy 11k expós Canon eos D50-et, és innen építkezek. A második variáció, kaptam egy ajánlatot 12k expós Pentax K-50 gépről és hozzá tartozó kit obiról 100.000ft-ért. A harmadik variáció, egy Pentax K-5 gép 60k expóval, kit obival, távkioldóval, és markolattal. Nem nagyon tudok dönteni, mivel még egyáltalán nincs sok tapasztalatom. Bocsánat ha a kérdés off.
2017. máj. 20. 19:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Nincs olyan hogy Eos D50, az max. Nikon lehet. Az Eos ilyen számozású szériája a D30-al bezárólag megszűnt, megcserélték a betűt és a számot. A következő gép lett a 10D. K50 drága annyi expoval, K-5-öt meg 60 ezerrel meg nem venném. És egyébként sem lesz túl nagy szintlépés... egyáltalán számodra mi a szintlépés? Hogy egy drágább gép van a kezedben?
2017. máj. 20. 20:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Úristen. Elírtam a dolgot...Látszik nagyon értesz a fotózáshoz, akkor nézzd meg a Pentax K200D specifikációját meg egy erős felső középkategóriás K-5-ét. Igen..valószínüleg az a szintlépés hogy drágább gépet veszek..Istenem...Az ilyene emberek nem is értem miért kommentelnek, amikor csak ide jönnek trollkodni meg csak azt keresik minden emberben, hogy hol kössenek bele a másik emberbe...
2017. máj. 20. 20:19
 3/9 A kérdező kommentje:
A K-50 miért lenne drága 11.000expóval? xd
2017. máj. 20. 20:20
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha értesz hozzá, akkor szvsz nem szükséges megkérdezni...
2017. máj. 20. 21:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Az 56%-os válaszaiddal nagyon okos lehetsz...
2017. máj. 21. 00:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Namármost, én egy "másik" 56%-os csökkent képességű vagyok. Micsoda véletlenek vannak, de tényleg.

Olvasva a válaszaidat óriási tévedésben vagy ami a %-okat illeti. Attól, hogy valakinek alacsony a %-os értéke az korántsem jelenti azt, hogy hülye.

Elég pár kommentet elengedni a magyar politika fórumban, mindjárt megnézheti magát bármelyik nagy százalékos "sztár narancs". Erről ennyit.

Ez a %-olás egy rakás fos.

2017. máj. 21. 04:30
 7/9 anonim ***** válasza:

A Pentax vonalat nagyon meg kell fontolni.

A Canon-Nikon páros a piac 90%-át uralja, a Pentax pedig nagyon komoly anyagi problémákkal küzd folyamatosan (egyértelmű, hogy ők lesznek a következő nagy áldozat, és ez teljesen független a termékeik minőségétől, ami egyébként egyáltalán nem rosszabb, mint a másik két gyártó cuccai).

Aki még emlékszik, hogy mi történt az Olympus vagy a Minolta gépek árával, amikor kiszállt az anyacég a DSLR vonalról, az mostanában erősen építgeti lefelé a Pentax cuccokat, ezért olyan jó árúak, a többség próbál elváltani még időben.

Szóval fontold meg a Pentaxra váltást, ha nem aggódsz ilyesmi miatt, akkor lehet jó döntés, egyébként viszont nagy bukó lehet belőle.

2017. máj. 21. 14:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok, komolyabbra fordítva a szót, érdemesebb lenne nem használt gépekkel vacakolni, vagy ha már igen, akkor ezektől esetleg komolyabb gépeket, vagy olyat venni amit szettben adnak, mostanában pl. nyomatják a 0% THM-et, megfontolnám egy vadi új gép vásárlását is, pl.700D
2017. máj. 21. 17:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Először tisztáznod kellene, mi is akarsz. A Pentaxokkal eleve bukod a dönthető-forgatható külső vakudat, de azt sem igazán látom, hogy a K-5 miért lenne szintlépés egy 400D-hez képest. Még az 50D-t sem értem, mit fog adni, amit most nem tudsz, pedig papíron az tényleg eggyel magasabb kategória.

Ha szintet akarsz lépni, akkor:

- Gyakorolj és fejlődj.

- Vegyél normális objektíveket. Fix 50, 70-200, valami jobb alapzoom vagy nagy látószögű fix.

2017. máj. 21. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!