DSLR szintlépés?
Namármost, én egy "másik" 56%-os csökkent képességű vagyok. Micsoda véletlenek vannak, de tényleg.
Olvasva a válaszaidat óriási tévedésben vagy ami a %-okat illeti. Attól, hogy valakinek alacsony a %-os értéke az korántsem jelenti azt, hogy hülye.
Elég pár kommentet elengedni a magyar politika fórumban, mindjárt megnézheti magát bármelyik nagy százalékos "sztár narancs". Erről ennyit.
Ez a %-olás egy rakás fos.
A Pentax vonalat nagyon meg kell fontolni.
A Canon-Nikon páros a piac 90%-át uralja, a Pentax pedig nagyon komoly anyagi problémákkal küzd folyamatosan (egyértelmű, hogy ők lesznek a következő nagy áldozat, és ez teljesen független a termékeik minőségétől, ami egyébként egyáltalán nem rosszabb, mint a másik két gyártó cuccai).
Aki még emlékszik, hogy mi történt az Olympus vagy a Minolta gépek árával, amikor kiszállt az anyacég a DSLR vonalról, az mostanában erősen építgeti lefelé a Pentax cuccokat, ezért olyan jó árúak, a többség próbál elváltani még időben.
Szóval fontold meg a Pentaxra váltást, ha nem aggódsz ilyesmi miatt, akkor lehet jó döntés, egyébként viszont nagy bukó lehet belőle.
Először tisztáznod kellene, mi is akarsz. A Pentaxokkal eleve bukod a dönthető-forgatható külső vakudat, de azt sem igazán látom, hogy a K-5 miért lenne szintlépés egy 400D-hez képest. Még az 50D-t sem értem, mit fog adni, amit most nem tudsz, pedig papíron az tényleg eggyel magasabb kategória.
Ha szintet akarsz lépni, akkor:
- Gyakorolj és fejlődj.
- Vegyél normális objektíveket. Fix 50, 70-200, valami jobb alapzoom vagy nagy látószögű fix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!