Van egy autós menetrögzítő kamerám, miért nem működik usb kábellel?
Amit kaptam hozzá gyári töltő, az szivargyújtós, és úgy nem tudok mondjuk telefont, vagy gps-t is tölteni róla.
Gondoltam van egy 2 usb-s szivargyújtó adapterem, az tök jó lesz egy usb kábellel. Vettem egy 3m-est, szépen el is vezettem a kárpit alatt, így nem is ficánkol a vezeték az arcomban, és tudok mellette telefont is tölteni.
De nem akar működni, vibrál a kép, ki-be kapcsolgat.
Más fajta usb kábellel jó lehet?
Néztem szivargyújtó elosztót, de magában a töltő is elég böszme nagy, meg az elosztó is elég méretes, el se férne..
Akkor én értettem félre, hogy közvetlen tápot akarsz adni neki a kocsi 12voltjáról 5voltos átalakító nélkül.
Akkor kontakt hiba lesz, valahol törhet a vezeték, vagy a csatlakozás laza.
Azt nem hiszem. Olyan nem lehetséges, hogy nagy az ellenállása az usb kábelnek?
elég vastag is, meg hosszú is, és ugye az ellenállás pont a keresztmetszet és a hossz által növekszik.
A gyári töltőjére nem lehet megoldani egy usb csatlakozót, a szivargyújtós csati helyére?
Az ellenállás nem az átmérő növelésével nő, hanem a csökkenésével. Ugyanannyi töltésnek melyiken nehezebb átfolynia? Kisebb keresztmetszeten, vagy nagyobbon?
A huzalok viszonylag hosszú, azonos keresztmetszetű és azonos anyagú vezetők. Kísérletekkel igazolható, hogy állandó hőmérsékleten adott anyagból készült huzalok ellenállása egyenesen arányos a huzal hosszával (l), és fordítottan arányos a huzal keresztmetszetével (A).
A gondolatod alapján nem működnének a telefontöltők sem, amikor kicserélem hosszabbra az usb kábelt. Az usb kábelek egyik jellemzője, hogy elég könnyen sérülnek. Próbáld meg egy másikkal, ami elég hosszú, de ne vezesd el a kárpit alatt, hanem csak próba ként dugd össze a dolgokat.
Azt hiszem igazad lehet. Lehet valahol sérült a vezeték, egy szűkösebb helyen átvezettem, ott leht véletlen megszorulhatott kicsit. Az ellenállásos dolgot meg valóban nem is értem, hogy képzeltem el eddig így, de tényleg logikusabb amit te mondasz.
Köszönöm a segítséget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!