Canon eos 700d vagy 100d? Melyik miben jobb? Talán a 700d azért kellene jobban, mert kihajtható az LcD-je, amire videózás közben szükségem lenne. Mind 2 kompatibilis STM obival?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 30. 21:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Minőségbeli különbséget nem tapasztalnál, a kihajtható LCD miatt a 700D praktikusabb lehet. A 100D-t a kis méret miatt reklámozzák, de... szerintem marhára nem érezhető a különbség, aki kis méretű gépet akar, az vegyen MILC-et.

STM pedig kompatibilitás szempontjából nem kérdés. Mindkettő EF és EF-S bajonettes objektívekkel kompatibilis, magyarul az összes Canon objektív + azok az egyéb márkák (Sigma, Tamron stb.) termékei, amelyekre az van írva, hogy EF, vagy EF-S.

2017. ápr. 30. 22:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Akkor igazából amelyiket olcsóbban találnám?
2017. máj. 1. 09:07
 3/7 anonim ***** válasza:
A 100D olcsóbb, de neked kell eldöntened, hogy a kihajtható LCD megéri-e az árkülönbözetet. Szerintem igen, de mások is lehetnek az igényeink.
2017. máj. 1. 10:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Zárójelben megjegyezném, nem mindig jó a kis méret. Nekem mondjuk elég nagy kezem van, ezért egy 3-4 órás fotózás alkalmával már nagyon érzem a 70D súlyát ha nincs rajta markolat és csak 3 ujjal tudom fogni. Markolattal ez sokkal elviselhetőbb és stabilabb a fogás is. Nem tudom mit videózol, ha rendszeresen használsz állványt vagy markolatokat akkor ez nálad nem lényeges.

Hozzátenném, nagyon jó dolog a kihajtható kijelző :)

2017. máj. 1. 17:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Nekem nincs túl nagy tenyerem, így lehet a kisebb jobb lenne. Viszont a kihajtható LCD nagyon praktikus lenne, nem tudom megérné-e az a plusz 20.000ft kb.:)
2017. máj. 2. 20:47
 6/7 anonim ***** válasza:
A kis mérethez még egy lábjegyzet: videóállványra rászerelve éppen hogy nem tudtam hozzáférni az akksihoz, miközben másik gépeknél hozzá lehetett. Apróságnak tűnik, de ha végig rögzítesz egy eseményt, akkor elég kellemetlen, ha lemerül a gép, és másfél-2 perc elmegy azzal, hogy csavarozgatsz. Itt konkrétan hátrányként jelentkezik a kisebb méret.
2017. máj. 3. 07:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Mit videózol/videóznál?
2017. máj. 4. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!