Megéri fényképezőgépet venni?
Egy kb 30 ezres Samsung gépről van szó.
Szeretnék néha unalmamban fotózgatni, videózgatni, de mivel a telefonom egy 2013-as Huawei, ezért az botrányos minőségben fotóz.
Gondolkodtam, hogy van-e értelme megvenni a gépet, hisz, ha spórolnék még, akkor vehetnék egy telefont, amivel több legyet ütnék egy csapásra.
Milyen érveket tudtok felhozni a fényképezőgép mellett?
Én annyira jutottam, hogy hangulatosabb és lélekkel telibb, ha egy fényképezőgéppel fotózok, mint egy telefonnal. Illetve, ha esetleg összetöröm közben, akkor mégsem egy telefont törtem össze, hanem "csak" egy fényképezőgépet.
Felteszem lenne optikai ZOOM a fényképezőgépen. Ez egy jelentős előny.
De egyébként nekem egy "fotós" mobilom van (Lenovo Vibe Shot) és az is egész szép képeket készít és a mobilom mindig velem van. Én nem vagyok annyira jó/igényes, hogy külön gépbe ruházzak be, nekem elég ez a minőség és csak a spontaneitásra helyezem a hangsúlyt.
Harmincezres gép képminősége nem lesz különösen jó, sőt. Kvázi a legalja. Ezen kívül állandóan magaddal kell cipelni egy extra tárgyat. Cserébe gondolom lesz optikai zoom, ami a telefonon nem.
Hogy melyik éri meg neked, azt neked kell tudni. Én ha nem a dslr-t viszem, akkor telefonnal fényképezek, nem látom értelmét egy külön kompaktnak.
Én úgy gondolom, hogy ennek az összegnek a kétszeresétől lenne érdemes bridge gépek között nézelődni. A kompaktok egyre kevésbé rúgnak labdába a telefon mellett, és az idő előrehaladtával ez még inkább így lesz. A minimális különbség miatt pár használat után te se fogod mindenhova magaddal cipelni, miközben a telefon amúgy is mindig kéznél van.
A másik opció, hogy nézel teszteket, és váltasz egy jobb minőségű, fotóra ráerősített telefonra. Ha csak az a célod, hogy megörökítsd, ami szembe jön veled az utcán, kiránduláson, nyaraláskor, akkor szerintem így jársz a legjobban. Persze ha a művészi vénádat szeretnéd felfedezni, akkor a telefon (és a kompakt is) rendesen be fog korlátozni, tehát ha fejlődni is szeretnél, akkor nem a legjobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!