Milyen fényképezőgépet ajánlotok kezdő fotósoknak?
És mennyibe fog kerülni mondjuk száz képet ellőni és előhivatni, hm?
Arról nem beszélve, hogy amikor szegény kezdő meglátja hogy alulexponált valamennyi kép, nem fog ám emlékezni már arra, hogy milyen beállításokkal készültek, hogy legközelebb tudja, mit csináljon másképp. Majd irogatja kis noteszbe mindig, ugye?
Utolsó válaszoló!
Elmondtam a véleményemet, miért kell érte leszólni? Egyébként gondolom színes filmet használna inkább a kedves kérdező, abból a Kodak Gold tűrhető árú, és jó minőségű. abból egy tekercs 1500 Forint, ahova én viszem a filmjeimet, ott 2000 Forintért előhívják, és be is szkennelik. Ezek ugye 36 kockás filmek, tehát 10500 Forintjába fog kerülni a 100 kép neki. Igen, vannak költségei a filmre fotózásnak, kezdőként viszont én tényleg jobban tudom ajánlani neki a filmet, mint a digitálisat. Sokkal megfontoltabban, és tudatosabban lehet fotózni egy ilyen géppel, mint egy digitálissal. Az alul -és felülexponálásról annyit, hogy lehet fénymérős gépet venni, telefonra letölteni egy fénymérő alkalmazást, vagy esetleg külső fénymérőt használni.
A kedves kérdező pedig majd eldönti, hogy neki, hogy megfelelőbb...
"Elmondtam a véleményemet, miért kell érte leszólni?"
Én is ezt tettem. Nem voltam sértő, nem emlegettem édesanyádat. Elmondtam a véleményemet a véleményedről. Miért kell emiatt beszólni?
"Sokkal megfontoltabban, és tudatosabban lehet fotózni egy ilyen géppel, mint egy digitálissal."
Persze, ha az embernek már van valami halvány fogalma a témáról. A kérdésből ítélve a kérdező azt sem tudja, hol kell belenézni egy fényképezőgépbe.
"Az alul -és felülexponálásról annyit, hogy lehet fénymérős gépet venni, telefonra letölteni egy fénymérő alkalmazást, vagy esetleg külső fénymérőt használni."
Szerinted aki úgy keres gépet, hogy legyen benne jó a fókusz meg legyen HD, az mihez kezd egy fénymérővel...?
Na mindegy. Ennyi erővel miért nem a lyukkamerát javaslod? Jó, hagyjuk. Költői kérdés volt.
Továbbra sem érted az indoklásomat. Miszerint, ha tanulni akar, foglalkozni a fényképezéssel, akkor szerintem egy filmes gép a legjobb választás. Az indokok már leírásra kerültek...
És ha nem ilyen tervei vannak, akkor tényleg egy normális bridge gép kell, aztán abban van minden, amit leírt. És, hogy magamat ismételjem, majd ö eldönti.
Világos, hogy a lyukkamerás kérdés költöi volt, de azért, hogy az álláspontomat megértsd, válaszolnék rá. Ameddig egy slr (manuális) géppel van esélye befolyásolni a képet, addig egy lyukkamerával nem. Azt is vicces használni, de gyakorlásra nem jó. Szerintem.
A lyukkamerát azért hooztam fel, mert legalább akkora visszalépés technikailag, mint a filmes fényképezés a digitálishoz képest.
Pont olyan ez, mintha kezdő autóvezetőnek lovaskocsit, kezdő motorosnak velocipédet javasolnál.
De igazad van, a kérdező majd eldönti - feltéve, hogy el tudja, hiszen nem sok rálátása vana dologra valószínűleg. Ezért is hoztam fel ellenérveket. Érted? Hogy ne csak a te érveidet hallja a film mellett, hanem legyen tisztában a hátrányaival is. Nem kell emiatt megsértődnöd, hisztizned, tényleg hagyd a kérdezőre a döntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!