Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen középkategóriás fénykép...

Milyen középkategóriás fényképezőgépeket ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! :) Nagyon szeretek fotózni, de nagyon csak hobbi szinten. Eddig csak telefonnal csináltam (Iphone) és nagyon szeretem, ezért szeretnék venni egy nem is "kicsi" átlagos fényképezőgépet, de nem is olyan nagyon profiknak valót,mivel nem fotózással fogok foglalkozni. Valaki tudna a kettő között ajánlani?

2017. márc. 26. 18:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Mennyi a keret? Nem mindegy.
2017. márc. 26. 19:11
 2/6 A kérdező kommentje:
80 ezer max
2017. márc. 26. 19:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyik legfontosabb szempont a szenzorméret. A már "élvezhető" képminőség az 1"-os szenzorméretnél kezdődik. A kommersz gépekben 1/2.3"-as szenzorokat raknak.

Másik szempont a fényerős objektív. A 2.8-as "induló" fényerő már jónak mondható, az 1.8-as már extrának számít.

Sok amatőrt elvakítja a nagy zoom átfogás, sajnos a nagy zoom sokszor párosul a kis szenzormérettel és a gyenge fényerővel.

Tájékozódni és tesztfotókat kell nézni. Meg kell határozni, hogy mi az a képminőség, zoom, ami már elfogadható. Meg kell nézni, hogy mit tudnak a különböző szenzorméretű gépek: 1", 4/3; APS-C...

Sajnos a rendelkezésre álló keretösszeg túl szűkös, ennyiért csak használt gépek jönnek számításba.

2017. márc. 26. 20:18
 4/6 anonim ***** válasza:
én megtoldanám még 30 ezerrel...
2017. márc. 26. 20:56
 5/6 anonim ***** válasza:

80 ezerért nem kapsz középkategóriás gépet

akkor inkább maradj a telefonnál.

2017. márc. 26. 20:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszokat! Azt hiszem tényleg nem lesz akkor középkategóriás fényképezőgépem :D
2017. márc. 27. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!