Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » 1/2,3"-os bridg-eknek mi az...

1/2,3"-os bridg-eknek mi az előnye az ugyanilyen lapkával rendelkező kiskompaktokhoz képest?

Figyelt kérdés

A zoomot leszámítva.

Mert hogy a képminőség általában nem jobb.

2017. márc. 22. 13:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Sokan mondják hogy a jobb optika zoom nélkül is szebb képeket eredményez, de én ezt nem látom.

1/2.3"-os Sony Z2 okostelefonom kb. ugyanolyan zoom nélküli képeket csinál szép fényben, mint a Fuji S2950HD bridge-m (oké ennél már bőven vannak jobbak), sötétben meg egyik sem csinál szépet.

Ami a bridge-ek legnagyobb előnye hogy 50 ezer alatt vehetsz komolyabban fényképezni akaró gyereknek olyan kezdőgépet, amit majdnem úgy kezelhet, mint egy jóval drágább tükörreflexest. Átlag felnőtt felhasználásra persze a MILC gépek sokkal jobbak.

2017. márc. 22. 14:26
 2/7 A kérdező kommentje:

Na igen

nekem is ez a véleményem

Minek egy táskába való gép ha az 1/2,3 os lapka nem tudja kihasználni a nagyobb optika lehetőségeit? Egy kompakt meg elfér a zsebembe is.

Persze akinek 70xes zoom kell akkor OK...

2017. márc. 22. 15:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kis semmi szenzor elé ha teszed a legjobb optikát is zajos, mosott képeket fog produkálni. Ha egy dslr elé teszel egy kevésbé jobb minőségű optikát is jobb képet fog készíteni mint az előző jó optikás bridge vagy kompakt. Ez ilyen.

Képminőség terén meg: akár egy tizenéves jobb optikás bridge vagy kompakt is jó képeket készít, ha nem nagyítod ki, csak monitoron nézed meg max. a képernyő méretén nézve.

Amiben jobbak a bridge gépek:

- jobb fogás

- kicsi nehezebbek, megint csak a jó fogás, nem mozdul be

- általában lehet manuálisan valamit állítani

- jobbakon van elektronikus manuális fókusz

- van keresőjük

- fokkal jobb optikájuk van, nagyobb méretű lencserendszer, több fényt enged át

De ma már nem nagyon van ez a bridge kategória... vannak a kompakt kisebb-nagyobb gépek, meg a milc és dslr gépek és kész. Átmenet nem nagyon van. Az igazi bridge kategória már rég halott.

2017. márc. 22. 15:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Kompakt és kompakt közt is komoly különbség van. De főleg mert a bridge gépeknél azért valamit tartasz a kezedben, a kis kompaktok meg tényleg kb a gyerek zsúrok fotózására alkalmasak.

Persze itt mind az alsó kategóriáról beszélünk. Főleg árban.

Japán turistánál láttam olyan kis kompaktot aminek az ára versenyzik egy kezdpő/haladó hobbi fotós felszerelésével.

2017. márc. 23. 10:51
 5/7 A kérdező kommentje:

vannak kompaktok milliós nagyságrendben is de a kérésben egyértelműsítve lett hogy miről beszélünk.

Bridge-ek is vannak qrva drágán...

2017. márc. 23. 11:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, tudom!

Ezért is írtam, hogy itt mind az alsó kategóriáról beszélünk

2017. márc. 23. 12:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a bridge az az, ami konkrétan nem jó semmire.

Hiába van benne nagy zoomátfogás, kicsi a szenzor, ezért nagyjából lehetetlen bemozdulás nélkül fotózni vele zoomállásban.

Az meg, hogy a nagyobb zoomátfogású objektívnek jobb a képe, nettó hülyeség, mert pont fordítva van :D

Viszont hatalmas és nehéz, meg szerintem nagyon ronda is a legtöbb (persze ez nem számít), és 50 ezerből simán lehet kapni tizenakárhányszoros zoommal rendelkező, zsebben is elférő kompaktot.

Olyan esetben látom az értelmét, amikor olcsón kell a nagy zoom, de túl jó képminőség nem. Sok ilyen felhasználás nincs szerintem.

Persze megértem, ha valaki ilyen jellegű gépet szeretne venni, mert papíron igen jól hangzik az összes, meg hasonlítanak egy DSLR-re, stb.

Én személy szerint 50-60 körül használtan vennék MILC-et, vagy DSLR-t, meg ezt is fogom lassan tenni, mert újonnan nincs semmi ezen az áron, amit szívesen használnék. Persze az objektívek drágák, de nekem jók a manuálfókuszos régi lencsék is, van is már pár.

2017. márc. 24. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!