Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan állítható be egypontos...

Hogyan állítható be egypontos AF-re a NIKON D7100-as gépen?

Figyelt kérdés
Ha az oldalsó élességállítási módválasztó kart M állásba teszem, akkor már tudom mozgatni az AF mező keretében az élességi pontot, de logikus, hogy így nincs automatikus élesítés. A D5200-as gépeken külön (info) menü beállítással egyszerűen lehetett mindezt elérni.

2017. márc. 15. 15:28
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
Olvasd el a használati utasítást.
2017. márc. 15. 15:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezek szerint tudod a választ! Megkérnélek, hogy közöld már velem is, hiszen ezért kérdezem itt. Talán rosszul értelmezem az egyik mondatot a 75. oldalon. Remélem csak, hogy ez nem egy visszalépés a D5200-hoz képest.
2017. márc. 15. 15:51
 3/8 anonim ***** válasza:
NIKON D7100 user manual keresésre a második találaton ott egy angol leírás, a 75. oldalon le van írva center focus point kiválasztása. Kövesd a leírást.
2017. márc. 15. 18:05
 4/8 anonim ***** válasza:
#2: Nem, lövésem sincs, hogyan kell, viszont eléggé biztos, hogy a használati utasítás pontosan leírja (meg abban is, hogy kb. öt másodperc alatt rájövök magamtól, hogy, hogyan működik ha a kezemben van a gép).
2017. márc. 15. 22:44
 5/8 anonim ***** válasza:

nehéz kitalálni, hogy mit értelmezel rosszul, ha nem írod le, hogyan értelmezed a leírtakat és mi nem működik ebből.

a 75. oldalon azt írja a kézikönyv, hogy a multi selector körüli gyűrűt fordítsd L-ről O (pont) állásra, ekkor tudod mozgatni a multi selectorral a fókuszpont helyzetét.

továbbá azt is írja, hogy a 223. oldalon találod a fókuszpontok számának kiválasztását Custom Setting a6 (Number of focus points)

viszont az AF-MF kapcsoló használatát a 71-72. oldalon írja le a kézikönyv, azt is érdemes elolvasnod - persze akár kézikönyv nékül is észreveheted, hogy ez nem csak egy 2 állású kapcsoló, ami AF és MF között vált, hanem a közepén van egy nyomógomb is. ezt megnyomva a tárcsával tudod kiválasztani, hogy az AF állásban milyen AF módot akarsz használni.

AF-S (single) és AF-C (continous) állásban tudod te megadni, hogy melyik pontot használja a gép. AF-A (Auto) állásban nem tudsz pontot választani, mert ilyenkor a gép automatikusan választja ki, hogy meliyk AF pontokat használja.

ahogy írták, érdemes elolvasni a kézikönyvet - elejétől a végéig, nem csak 1-1 fejezetet felcsapva, amire épp kíváncsi vagy, mert sosem gondolt dolgokat is megtudhatsz - leginkább arról, hogyan gondolkoztak a fejlesztők és mit miért úgy csináltak, ahogyan és nem máshogyan. különösen fontos ez, mielőtt olyanokat írsz a gépről, hogy visszalépés a korábbihoz képest...

2017. márc. 16. 05:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Minden rendben! Megtaláltam a megoldást! Elolvastam már régebben a használati utasítást, ennek ellenére tegnap tekergetés közben jöttem rá a dolgok mikéntjére.

Az 5200-as gépen az infó menüben benne van amit kerestem. Egyszerűbb és felhasználó barátabb az a megoldás. Ezt hiányoltam a 7100-ban.

Köszönöm a hozzászólásokat! : )

2017. márc. 16. 12:13
 7/8 anonim ***** válasza:

az egy filozófiai kérdés, hogy valami mitől felhasználóbarát - na meg a felhasználótól és az igényeitől függ. ha nem tévedek, akkor a D7100 egy komolyabb, magasabb ktegóriájú gép, mint a D5200, ezért nem csak a képességei, hanem a kezelőszervek filozófiája is más, mert más felhasználók, más körülmények között máshogyan használják.

a menübe belépni és ott átállítani valamit időigényes és ha komolyabban, kiélezettebb helyzetekben használod a gépedet, akkor nem akarsz a menü használatára időt szánni, ezért jobban értékeled, ha a számodra fontos beállításokat minél könnyebben és gyorsabban eléred. ezért az amatőrtől a hobbista, félprofi, profi gépek felé haladva egyre több az olyan kezelőszerv a gépeken, amiknek a jelentése, működése kevésbé egyértelmű, nem menüben találod meg, hanem a használati útmutatóban, viszont így képes jobban felgyorsítani a gép használatát (miután megismerted és megszoktad persze).

ezzel nem meggyőzni akarlak, hogy ez vagy az a megközelítés jobb. szerintem nincs is olyan, hogy egyik jobb. legfeljebb olyan van, hogy számodra vagy szerinted az egyik jobb neked. hiszen neked egyik dolog kényelmes, másnak meg más.

2017. márc. 17. 09:01
 8/8 A kérdező kommentje:
Béke legyen veled!
2017. márc. 17. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!