Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » AF-P DX 18-55 VR Ez és ez az...

AF-P DX 18-55 VR Ez és ez az objetkiv kozott mi a külombség? AF-P DX 18-55 II Az első valamivel drágább de miért thx? :

Figyelt kérdés

2017. márc. 11. 19:23
 1/1 anonim ***** válasza:

nem vagyok nagyon otthon a Nikon objektívekben, de Google a barátom...

a Nikon USA oldalán talált terméklistában nem látok AF-P DX 18-55 II objektívet. a listában II jelzéssel csak AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II van, ami pontosan egy árban van az általad is említett AF-P DX 18-55 VR obival.

az AF-S az eddig általánosan használt csendes AF rendszer (azt hiszem, hogy a Canon USM megfelelője), míg az AF-P egy új léptetőmotoros rendszer, amit könnyebb, talán olcsóbb obik gyártásához fejlesztettek ki (azt hiszem, hogy a Canon STM megfelelője). szóval a két jelölés más technológiát takar.

a VR egyértelműen a képstabilizátor jele a Nikonnál, amelyik obi mellett szerepel a VR az képstabilizátoros, amelyiknél nincs, az nem az (vagy lemaradt véletlenül a jelölés, amit azért fontos megemlíteni, mert a te példádban sem szerepel, viszont VR nélkül nem találtam II jelű ilyen obit)

a II általában UGYANANNAK a technológiájú, kialaktású obinak egy újabb verzióját szokta jelölni, viszont az AF-P még elég új, így nem valószínű, hogy lehet neki II változata (és nem is találtam nyomát a Nikon listájában), szóval szerintem az AF-S akart lenni és lemaradt a VR is, mert csak a VR-es verzióból láttam II változatot.

szerintem akárhol láttad is, kérdezz rá, hogy mit írtak el és mi a helyzet az árazással...

2017. márc. 12. 06:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!