Lehetséges, hogy egyszer jobb felbontása lesz 1 monitornak mint a valóság?
Fene tudja, nem hiszem.
Meg nincs is egy határon túl értelme.
Van egy távolság, ameéynél már 2 pontot nem tudsz megkülönböztetni.
Ha közelebbről nézed, akkor igen.
A valóságban bármilyen közelről nézed, nem lesz soha 2 pötty, mert nincs is. De nincs ie értelme olyan közelről nézni.
Jobb mint a valóságban hol?
Narniában?
Kedves kérdező..
Mondjuk én azt mondom, lesz jobb felbontású, mint a valóság, de nem lesz felvevőeszköz, ami az olyan felbontású anyagot tudná adni, amit meg kéne neki jeleníteni.
Így azt mondom: adjál nelem olyan anyagot, ami jobb felbontású mint a valóság, én akkor azt meg fogom Neked jeleníteni.
Amíg nem adsz, nem töröm magam a megjelenítőn...
Lesz-e akkora doboz, amibe bele lehet csomagolni a világegyetemet. Nem.
Mivel a monitor is része a valóságnak, nem tud nagyobb felbontást a valóságnál.
Ha a kijelző anyagát molekulánként lehetne fotonkibocsátásra bírni, akkor a molekula mérete lenne a pixelméret, és nem lenne képes megjeleníteni az atomi méreteknek megfelelő felbontást.
Ez csak elméleti fejtegetés volt, de elmentem a falig a felbontás elméleti növelhetőségében.
A valóság felbontása a legelemibb részecske.
Viszont a monitornak is csak ennyi lehet elméletileg a felbontása így sohasem lehet jobb.
De mivel a képeket általában kisebb méretben nézegetjük mint a valóságos ez azt jelentené hogy egy részecskén több részecskét kellene megjeleníteni és ez már végképp lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!