Hogyan tudom elérni hogy ilyen hatást keltsen a kép? (képpel)
Milyen beállítások kellenek ahhoz hogy ilyen hatást érjek el? Mi az effektus neve? Milyen programmal csináljam? Esetleg valamilyen android app?
ez most nagy divat
mindenhol ezt az effektet nyomatják
engem is érdekel valszeg a photshop tudja.
de aztán egy idő után már uncsi lesz. Meg ha csak arról szól a kép hogy van egy érdekes effektem az még nem elég...
A képen látható hatást legtöbbször nyers (RAW) képek feldolgozásából lehet kinyerni és nagyon sok múlik a fényképezőgép szenzorán, minél kisebb a dinamikatartománya annál rosszabb a végeredmény.
Ha megnézed a képet az alábbi tűnik fel:
A busz belsejében jól láthatóak az emberek és a beltéren minden meg van világítva (jó az expozíció) és kint is a busz ablakain kívül is látható minden, nincs felülexponálva.
>Ha egy átlagos mobiltelefonnal készül egy kép ebben a helyzetben, a busz belsejébe fókuszálva / fényt mérve a busz belsejéhez igazodott volna az expozíció, emiatt az ablakokon kívül csak egybefüggő, fehér kiégett lenne a kép.
>Ha az ablakon kívülre fókuszál és oda igazítja az expozíciót, a busz belsejében minden fekete lenne.
Mivel itt minden látható, a csúcsfények vissza lettek véve, illetve az árnyékos területek feljebb lettek igazítva, aminek feltétele, hogy az elkészült kép megfelelő mennyiségű digitális adatot tartalmazzon ahhoz, hogy ezek a dolgok variálhatóak legyenek.
Mivel a túl sötét vagy világos területek megfelelő irányba sötétítése / világosítása közben óhatatlanul romlik a minőség és csökken a kontraszt / élesség, a legtöbben az Adobe Lightroom-ban "CLARITY" azaz "képtisztaság" csúszkával kompenzálják ezt, ami a képen is látható végeredményt okozza.
Példa a clarity slider hatására:
Dinamika tartomány / feljebb-lejjebb állított árnyékok és csúcsfények:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!