Nikon D3300 miért csak 10 percet tud felvenni (Megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, ők azt mondták hogy menjek el a legközelebbi euronicsba, de hát én nem utazok 1 órát. )?

Figyelt kérdés
Egyébként 10 perc után még van bőven hely a kártyán, ráadásul ha utána közvetlenül megint elindítom, újra 10 percet fel tud venni. A felvétel közben kiírja, hogy 10:00, 09:59, 09:58, tehát visszaszámol. Előre is köszi a segítséget!

2017. febr. 6. 15:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Elképelhető, hogy beállítás kérdése. Egyébként mennyit szeretnél felvenni? Csak mert a DSLR gépeken nem szabad hosszabb videókat készíteni, nem tesz jót a szenzornak.
2017. febr. 6. 15:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Már rájöttem, minél rosszabb minőséget állítok be, annál többet tud felvenni. Megéri a 720p, ha 20 percet veszek fel. :)
2017. febr. 6. 16:13
 3/4 anonim ***** válasza:

A legtöbb fényképezőgép korlátozva van, ami a videó hosszát illeti. Egyik ok, hogy a memória kártyák FAT32-es rendszerűek amik max 4GB-os fájlokat kezelnek. Ezért van az, hogy ha kisebb felbontású videót állítasz be abból egy 4GB-os fájlba hosszabb videó fér bele.

Komolyabb gépeknél nincs időkorlát, de 4GB-onkén darabolja a fájlt, amit nem fogsz észrevenni, később pedig össze lehet fűzni őket.

Hallotam jogszabályi háttérről is. Vagyis fényképezőgépekre létezik jogszabályi korlátozás, ez is oka lehet a videók hosszára vonatkozó korlátozásoknak...

Sőt olyat is mondtak már, hogy a kártyát NTFS-re kell formázni és nem lesz korlát...még nem próbáltam.

2017. febr. 6. 19:56
 4/4 anonim ***** válasza:

a szabályozás 30 percre vonatkozik, mert ami ennél többet képes felvenni, az már nem fényképezőgép, hanem videokamera és emiatt más adók sújtják a gyártók pedig nem akarják emiatt drágábban adni a fényképezőgépeket.

egyébként még egy komolyabb filmforgatáshoz is bőven elég a 10 perces limit, ugyanis egyetlen filmben sincs 10 percnél hosszabb egyben felvett snitt. márpedig egy valamire való film snittekből áll, nem egyben felvett 10 percesnél hosszabb jelenetekből. aki meg elejétől a végéig fel akar venni egy 10 percnél hosszabb műsort megállás nélkül, az tényleg vegyen hozzá videókamerát.

angol nyelvű oldalakon azt írják, hogy a D3300-nál két féle limit is van, egyik a 30 perces, másik a FAT rendszer miatti 4GB és ott itlt le a kamera, amelyik előbb bekövetkezik. írnak egy olyan hackről, ami az idő limitet feloldja, de a fájlmérettel nem tud mit kezdeni, szóval teljesen nem tudod megkerülni a problémát, de szeritnem nem is olyan nagy ez a gond.

nekem olyan DSLR-em van, amiben (úgy tudom) nincs ilyen korlátozás, de még soha nem készítettem vele 10 percnél hosszabb videót, úgyhogy fel sem vetődött, hogy találkozzak a korlátozással. az egyetlen kamera, amivel hosszabb videót készítettem, az a GoPro, mert azt nem rendes kameraként ahsználod. ott csak elindítod a felvételt, felszereled valahova aztán valamikor majd megállítod és a teljes anyagból utólag kivágod a hasznos részeket.

2017. febr. 7. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!