Milyen obit válasszak?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Kezdő sportfotózásra szeretnék obit venni. Egy nikon d3300-om van. Tudom nem a legmegfelelőbb erre a célra de hát ez van :( Az alábbi obikat nézegettem. Van köztük jó vagy teljesen más kategóriát keressek? Köszönöm! (autó-és lovas sportot fotóznék.)

-Sigma AF 70-300 APO DG Macro objektív (Nikon)

-Nikon AF 70-300mm f/4 5.6 G objektiv,

-Nikkor AF-S 55-200mm 1:4-5.6G ED VR

-Nikkor AF-S 18-55mm 1:3.5-5.6G VR

-Sigma 70-300 mm f4-5.6 APO DG Macro Nikon JAP

-Sigma Nikon 28-300/F3.5-6.3 DG Macro objektív

-Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 G IF ED VR

2016. dec. 28. 19:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Még mindig nem találták fel az ultimate sportfotózó objektívet, ahogy nincs külön lófotózó objektív és autófotózó objektív sem.

Hogy milyen objektív kell, az mindig az adott helyzettől függ. Autót (és lovat is) lehet közelről, távolról, álló helyzetben, mozgásban, jó és rossz fényviszonyok között fotózni. (Autót még belülről is, ez ló esetén kevésbé jellemző.)

2016. dec. 28. 19:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Igazad van bocsi :) a sportot igazából úgy értettem hogy gyors mozgás és nem pont a pálya mellett állnék. Tehát valami "távolabbra" látó :D obit keresnék.
2016. dec. 28. 21:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a Nikon objektíveket, de Canonban az első 70-300 átfogású, ami jó minőségű képet ad, az 460 eFt. A Nikonról meg az a hír járja, hogy ugyanaz a teljesítmény drágább.

Az elsőnek felsorolt Sigma van nekem (Canon véggel), arra vettem, hogy ha a nyóckerben kell este garázdaságot fotóznom, akkor ezt nyugodtan összetörhetik a fejemen, de eddig arra használtam csak, hogy kölcsönadtam egy ismerősömnek, aki komolyabban akart fotózni, hogy lássa, ezzel nem lehet. :D

Nem véletlenül írtam egy hete, hogy 200-ig terjedőt vegyél. Persze, nem a 18-200 jellegűeket. Ekkora átfogásokat nem lehet olcsón jó teljesítményűt kapni. Nyilvánvaló, hogy mindig mindenkinek minden gyújtótávolság olyan, hogy de jó lenne, ha nagyobb lenne, de az iszonyú pénz.

Szerintem fogj egy kompaktot, nézd meg a neten, mekkora gyújtótávolsággal ad akkora képet, mint a 3300-as egy 70-200-assal, menj ki vele a versenyre, és nézz bele. Ha elég, tégy le a -300 végűekről. A legtöbb földközeli (nem olimpia, stb) sportfotós -200-as végűeket használ egyébként, ha ez egy indikáció...

Persze, ha sosem nézed 800 pixelnél nagyobb oldalhosszúságban a képet, vagy nyomtatva 9x15 cm-esben, akkor bármelyik jó. Csak olyan ember még nem volt, aki megállta volna, hogy életében sosem kattintson rá az original size gombra.

2016. dec. 29. 19:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ:)
2016. dec. 30. 10:27
 5/6 anonim ***** válasza:

No, úgy tűnik, tévedtem, a Nikon tud gyártani olyant, ami nem sokkal lesz rosszabb 300 mm-en:

[link]

Bár úgy tűnik, sokszor kell egy szoftver, ami kiveszi a CA-t 300 mm-en. Meg azért saját magához képest észrevehető lesz a minőségromlás, de azt csak te tudod - ha vegyesen nézel képeket, amiket 70 mm-en lőttél, meg 300-on, a különbség általában erőlködés nélkül felfedezhető. :)

Kérdés, mennyibe kerül.

Az emlegetett első Sigmát Nikonos változatban nem találom, csak Canonosban, ugyanazt írják, mint amit én mondtam. :)

Ezt az oldalt érdemes lenne nézned, ha valamennyire megy az angol. Valamint még megbízható oldal a dpreview.com, az imaging-resource.com, a the-digital-picture.com is.

2016. dec. 31. 10:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi hogy utána néztél. :)
2017. jan. 1. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!