Manuális obival mennyire szívás fotózni?
Nincs AF és nincs stabilizátor de nagyon profi optika elérhető áron.
Érdemes meglépni?
Nyilván attól függ, mit fotózol. Van, ami gond nélkül megoldható manuális fókusszal, és van, ami lehetetlen.
Mivel ez még fel sem merült benned, úgy gondolom... áh, nem gondolom sehogy, úgyis csak sértődés lenne a vége.
Idősebbek kénytelenek voltak minden feladatot manuális objektívekkel megoldani, de hát azért, mert ki tudom ásni három hét alatt egy ásóval, még csak sokkal jobb, ha háromezret fizetek egy markolósnak, és kidobja 3 óra alatt... :)
A megjósolható pályájú mozgás esetén az ember előre élességet állított egy pontra, és mikor odaért az alany...
De az átlagos mattüveges kereső sem igazán jó erre a feladatra, annak idején az látszott, hogy akinek ilyen keresője volt, az a két életlenség közé próbálta meg betekerni középre a dolgot, olyan három-négy komplett ciklussal. Bár manapság némelyik géppel el lehet érni, hogy legalább visszajelzése legyen a fókuszált állapotnak.
Köszönöm a válaszokat! :) Pacsi ment mindenkinek.
Te vagy az a harcos aki nem bírja ki kötekedés nélkül és aztán így leszel sértő és lesz belőle sértődés...
Témától függ. Ha van időd és kedved pepecselni vele, akkor jó lehet.
Én egyszer kipróbáltam, mert mindenki azt mondta, milyen jó és olcsó. Tény, hogy olcsó volt, de számomra nem jó. Nekem kedvem sem volt vele kínlódni, meg hozzászoktam az AF-hez. "Jóból" meg nehéz visszülni a "rosszba".
Ha nincs pénzed jó obikra, akkor megoldás lehet rá, viszont arra készülni kell, hogy nem fogsz pillanatokat elkapni vele a családi összejövetelen. Én eladtam az obit, mert fél óra után rájöttem, hogy nekem ez nem pálya. Főleg hogy meg tudom venni a megfelelő AF-es obikat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!