Haladó fényképezőgépeken meg lehet azt oldani valahogyan, hogy az exp. Idő ne menjen 1/100 alá?
felette viszont automatikusan állítsa az időt
még mielőtt valaki bebökné hogy állítsam 1/100-ra az időt
de én csak limitálni akarom a záridőt és nem előválasztani.
ezt le is írtam...
cél az hogy képstabilizátor nélkül ne mozduljon be a kép
Van ilyen funkció, de gépfüggő.
Az enyémen be tudom pl. állítani, hogy próbálja x záridő felett tartani a beállítást iso emeléssel. Ha az nem megy, akkor muszájból lassítja az időt. Az iso-nak is lehet adni max. felső értéket, de ezeken belül a gép variálja az értékeket.
Nem tudom, milyen géped van, meg kell nézni a leírásban, hogy tud-e ilyet. Az enyém nem belépő modell.
A kérdés márkafüggetlen, olyan választ nem tudok, csak feltételezem, mivel Canonnál próbaképpen megnéztem a 70D papírját, azon is be lehet ezt a fícsört állítani, a kétszámjegyesek pedig legfeljebb középhaladók.
Mint előttem írták, ez általában az Auto ISO mellé van rendelve, a cél továbbra sem a túlexponálás, hanem az intelligensebb helyes exponálás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!