Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Interpolációs szoftverekkel...

Interpolációs szoftverekkel mennyire lehet felnagyítani egy képet úgy, hogy még nem lehet észre venni? (átlagosan)

Figyelt kérdés
Hol találok ilyen szoftvert?
2016. nov. 28. 10:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a komolyabb képszerkesztők (photoshop, corel...) mind tudják ezt. Az 'élesítés' funkció interpolál ha jól gyanítom de olyan csoda nagyításokat mint a filmekben nem fogsz csinálni ezekkel.
2016. nov. 28. 10:51
 2/15 anonim ***** válasza:
Ez függ a képtől és attól, hogy milyen messze állsz tőle.
2016. nov. 28. 11:08
 3/15 anonim ***** válasza:

Észre lehet venni.

Soha nem fog a kép több információt tartalmazni, csak a mérete lesz nagyobb. Értelme nulla.

2016. nov. 28. 13:29
 4/15 A kérdező kommentje:

ez hlyeség

Valóban nem tartalmaz több valós információt, ámbátor az össze mobil képalkotása így működik aminek nagyobb a felbontása 1-2 megapixelnél!

2016. nov. 28. 13:33
 5/15 anonim ***** válasza:

Nézd, nekem Lumia 1020-asom van.

Nekem 38 megapixeles képeim vannak, és eddig még mindig kicsinyítenem kellett...

2016. nov. 28. 14:13
 6/15 A kérdező kommentje:

Nem az volt a kérdés hogy neked mid van...

(bocs)

2016. nov. 28. 14:23
 7/15 anonim ***** válasza:
38 mp?! :D
2016. nov. 28. 15:57
 8/15 anonim ***** válasza:

lehet viszonyítani.

Egy mobiltelóban max 2-3 megapixeles érzékelő lapka van ehhez képest 5-12 megapixeles telefonokat reklámoznak.

Azaz felületre vonatkoztatva 3-4 szeresére lehet nagyítani a képet.

2016. nov. 28. 17:30
 9/15 anonim ***** válasza:

Lehet, de nincs értelme.

Van az érzékelőnek egy felbontása.

Van a múanyaglencsés játék-obinak is egy felolfóképessége, ami azt jelenti hogy hány vonalat tud megkülönböztetni vízszintesen és függőlegesen.

Ha az érzékelő csak 3 millió képpontot tartalmaz, nagyíthatod akárhova, nem lesz több információ a képben.

Fogj egy milliméterpapírt (nem tudom, létezik-e még, amikor középiskolába jártam, még volt. fotózd le egy méterről a csilliárd megapixelre interpolált szaroddal. Látod a vonalakat rajta vagy nem? Nem? Na ennyit ér a felinterpolálás.

2016. nov. 28. 19:18
 10/15 anonim ***** válasza:

Ez egy fals érvelés! Akkor amikor mobiltelefonok milliárdjai alkalmazzák/alkalmazták ezt a technológiát, kijelenteni, hogy nincs értelme... azért az meredek!

Ha pl. van egy képed ami A4 méretben jól mutat de jobb nagyításban már szemcsés vagy zajos ; és mondjuk valami miatt A3ban kellene prezentálnod a képet akkor még mindig fel tudod úgy interpolálni hogy az átlagember nem veszi észre, ebben a méretben hogy trükk van a dologban.

2016. nov. 29. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!