Milyen kültéri kamerát érdemes venni?
Biztosan nagyon bugyuta kérdés, de nagyon kezdő vagyok a témában :)
Az utcafrontra szeretnénk valamiféle kamerát szereltetni, mert mostanában a környéken több kutyához dobtak be mérgezett ételt és arra gondoltunk, hogy ha van pár kamera, akkor az elkövetők talán meggondolnák, hogy megéri-e a rizikót.
Írnátok tapasztalatokat?
Kell valamiféle engedély? Hiszen láthatnám vele az utcafronti részt, ami ugye közterület.
Igen, olyan kamera kell, ami nem lát az utcán közlekedő járókelőkre.
Ha mégis, és valakinek nem tetszik, és kellemetlenségeket okozhat miatta, ahogy ön említette, meggondolná hogy megéri-e a rizikót, egy személyiségjog sértés miatt indított per rosszabb esetben.
Szóval értelme nincs a dolognak.
Hülyeség, mehet a kamera a házadra. Nekem is van kettő, cak be kellett jelenteni a Rendőrségen, mert elkérhetik a felvételt ha a közelben történt bűncselekmény. Ilyen egyszerű.
Hogy milyet? Ez fogós kérdés.
Az ilyen kameránál az éjjellátás minősége a legfontosabb, akkor csinálják a legtöbb bűncselekményt. A HD felbontás ma már kötelező, anélkül semmit sem ér egy felvétel. A másik fontos az önálló táplálás, semmit sem ér a kamera, ha leverik az áramot bejutás után. Szóval tudjon átváltani a rendszer akku üzemmódra.
Minden bejutási felületet érinteni kell, különben értelmetlen az egész, ehhez kamerarendszer kell. Nem olcsó. A rögzítést is meg kell oldani, annak táplálását, a tárhely felügyeletét, szóval elég kiterjedt a téma.
Javasolom, hogy inkább egy biztonságtechnikai céget kérdezz erről, ők tuti mindenről tájékoztatnak majd.
Köszönöm szépen a válaszokat!
#2-es pont ilyen segítségre gondoltam, sokkal okosabb lettem így, hogy tudom, milyen kérdések vannak ezzel kapcsolatban.
Valószínűleg egy biztonságtechnikai céget kell majd megbízni a kiépítéssel, de így legalább már tudom, hogy milyen kérdéseket kell feltenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!