Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen objektívet javasoltok?

Milyen objektívet javasoltok?

Figyelt kérdés
Első DSLR gépemet szeretném megvenni, mint kezdő. Canon 1300D-re gondoltam, sok jót is olvastam róla és árban is egész jó. Milyen objektívet javasoltok hozzá? Én a 18-55mm IS KIT-re gondoltam. Szerintetek ez milyen objektív? És a Canon EF 50mm f/1.8 STM obi milyen? Melyiket lenne érdemes vennem hozzá vagy ezeken kívül milyen obi lenne jó hozzá kezdőként?

2016. nov. 17. 14:42
 1/4 anonim válasza:

Ha van pénzed vegyél drágább obit

Az 50 mm es gyanúsan olcsó aminek valszeg oka van

Azt írják róla hogy a képe inkább jó mint kitűnő fókuszálas lassú helyenként körülményes

Ha persze ennyit tudsz rászánni akkor egy 1,8as obi ennyi lóvéert jóformán ingyen van

Forrás:

[link]

2016. nov. 17. 15:31
 2/4 anonim válasza:

Folyt... 1 és

A Magyar lapok azt írják róla hogy egy hosszú ideje bevált obi határozottan éles kép alkotással

Hobbi kategóriaban nem lehet rossz

2016. nov. 17. 15:42
 3/4 anonim válasza:
A döntés persze a tiéd
2016. nov. 17. 15:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Jó kis objektív az 50 1.8-as, de nagyon behatárol. Én kezdőként mindenképp egy jó zoomot javasolnék. Pl. 18-135, 18-200, ilyen gyújtótávolságok környéken nézelődnék. Persze szó lehet a 18-55-ről is, jó benne az IS és az STM is hasznos, továbbá nagy előnye, hogy kitként marha olcsón árulják a vázzal együtt. Számomra azonban az 55 mm olyan kicsi zoom-tartományt jelentett, hogy egyfolytában ez frusztrált kezdőként. Persze lehet mondani, hogy tegyél 2-3 lépést még a témád felé, de valamikor ez nem megoldható, sok esetben meg jobb minél kevésbé zavarni a közelséggel a történéseket. De a legjobb ár-érték aránnyal bíró döntés mindenképp a 18-55, azt elismerem.
2016. nov. 18. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!