Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » DSLR kamera ill. obhektív,...

DSLR kamera ill. obhektív, melyik típusba éri meg fektetni?

Figyelt kérdés

Nos, röviden felvázolom a helyzetet. Van egy Olympus SP-800UZ fényképezőgépen, amit már nagyon kinőttem. Elkezdtem nézegetni a DSLR gépeket. Mivel sikerült az elmúlt időben félreraknom, van keret egy Canon EOS 70D-re, egy Canon 18-135 IS STM kitre. Mivel lenne lehetőségem bőven sportot és autósportot is fotózni így gondolkodom mellé egy Canon EF 70-200 mm F4.0 L USM objektívben (egyenlőre részletfizetéses megoldásban). Kérdésem az lenne, hogy a 70-200-as obi mellé megéri e a 18-135, vagy elég lenne egy valamivel olcsóbb 18-55 IS STM kit?

Elég nagy ugrás ez az előző géphez képest, de mivel sokat tanultam a fotózásról az utóbbi időben, a jelenlegi gép eléggé lekorlátoz a gondolataim megvalósításában...

Esetleg arról tudnátok valamit mondani, hogy mi a különbség egy 760D és a 70D közt? Így civil szemmel igen csak egymásra hajaz a két gép.

2016. nov. 14. 23:37
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

Itt a 760D-ről olvashatsz, vannak vásárlói vélemények is:

[link]

Itt a 70D-ről:

[link]

Az objektíveket pedig neked kellene a legjobban tudni, hogy mire van szükséged, én ugyan adhatok tanácsot, de az csak egy dolog. Én inkább a 24-70mm-eset preferálnám....ja, meg egy fix 50mm-eset....a teleobjektív mellé...

2016. nov. 15. 11:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Viszont egy obi mindkét Kithez jár, azért elgondolkodtató, hogy 18-55 vagy 18-135, ezért kérdeztem rá így erre. Most akciós mindkettő ahol nézegettem, és csak pár ezer forint az eltérés most csak a Body árához képest. Tervben van egy 50-es fix obi is, mert nagyon sok jót hallottam, olvastam róluk, de az majd kicsit később :)
2016. nov. 15. 17:22
 3/3 anonim ***** válasza:

A gét gép elég sok paraméterében hajaz egymásra, de pont annyi eltérés is akad, hogy az olcsóbb gép nem tudja lerabolni a drágább piacát. Első blikkre ezek apróságnak tűnhetnek a megapixelek mellett, amit mindenki figyel, pedig még fontosabb dolgok is.

A 70-200-ra nagyon biztatlak, a Canon (és az egész fotóipar) egyik legjobb objektíve, ennyi pénzért ilyen minőséget nem nagyon kínál senki (a konkurenciának van hasonló minősége, de az stabilizátoros, és persze így sokkal drágább is, ahogy a canon IS is drágább természetesen).

Szerintem megéri megvenni a 18-135-öt, valamivel jobb minőségű, mint a 18-55 (azzal nem kell törődni, hogy lesz egy kis átfedés az átfogások között, ahogy az sem gáz, ha kimarad pár mm). Mindent egybevéve viszont egyik sem a legpengébb objektív, de árban nehéz velük versenyezni.

2016. nov. 16. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!