Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik optika éri meg jobban?

Melyik optika éri meg jobban?

Figyelt kérdés
a Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro vagy a hasonló árban lévő SIGMA 70-300mm f/4-5.6 DG Macro Melyik jobb minőségű aki használta már az egyiket az legyen kedves ide írni a véleményét.

2016. nov. 14. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mire akarod tűzni, de itt van a 8 Mp-s Canon APS-C-s teszt eredménye, ha tudsz angolul:

[link]

2016. nov. 14. 21:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Én a Sigmát használtam, de utánaolvasás után nyugodtan beszélhetek a Tamronról is. Ugyanis lehet, hogy találsz pár apró különbséget, de az összképet ez nem igazán befolyásolja: mindkettő olcsó műanyag felépítésű, zavaróan akadozó zoom- és fókuszgyűrűvel. Ráadásul a frontlencse is forog, tehát a szűrők egy részét ki is lehet lőni. Az árukhoz viszonyítva természetesen mindenfajta torzítás és aberráció jelen van, valamint stabilizátor hiányában 2-300 mm-en csak verőfényben vagy állványról lehet használható eredményt kapni. Továbbá az autó fókusz megbízhatatlan és zajos.

Ennek ellenére én nem viszonyulok úgy hozzájuk, mint sok fotós, hogy ezek használhatatlan hulladékok. Lévén a legolcsóbb zoom-ok, nem lehetnek komoly elvárásaink, cserébe lehet velük szépet is alkotni, ha a fotós hajlandó bevállalni a viszontagságokat, és a kényelmetlen használatot. Munkára nyilván alkalmatlan, egy fotós/videós megbízást sem tennék kockára ezzel az obival, de arra, hogy kiülsz a természetbe, élvezed a csendet, és időnként ellősz egy-két jobban megkomponált képet, arra teljesen alkalmas, és még pénzed is marad.

2016. nov. 15. 08:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkét választ mindkettő hasznos volt közben felmerült még egy kérdés a sigmának van még egy optikája SIGMA 70-300mm f/4-5.6 DG APO Mi a külömség? A sima és az APO változat között megérie az APO-t megvenni közel 20 ezer ft töbletért ? Tudom elég bután fogalmaztam de remélem értitek és ment a zöld pacsi mindkettőnek :)
2016. nov. 15. 19:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Az APO változat nagyjából ugyanazt adja valamelyest jobb képminőségért cserébe. Ugye az "APO" a kromatikus aberráció (részleges) kiszűrését jelöli. Viszont továbbra sincs benne stabilizátor, a frontlencse itt is elforog, AF zajos, viszont legalább a felépítés minősége kicsit jobb. Tehát kérdés, hogy megéri-e neked a 20 ezret, hogy egy kicsit javul a képminőség (de hozzá nem értők nem is érzékelik a különbséget), valamint itt-ott kicsit fel vannak javítva az olcsóbb verzióban is jelen lévő, de továbbra is karakteres hibák/hiányosságok.

Nekem személy szerint ezek a gyengeségek elég komolyak ahhoz, hogy mindennapi használatra ne vegyem meg. Inkább még spórolnék 10-20 ezret, ahonnan már a stabilizátoros, csendes AF-es kategória kezdődik, vagy még valószínűbb, hogy ebay-ről keresnék egy jól működő használtat 2/3 áron.

2016. nov. 16. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!