Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a cikkről?

Figyelt kérdés
[link]
2016. nov. 14. 09:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Én nem mondom azt, hogy ez hülyeség, sőt, abba sem kötök bele, hogy megpróbálja előnyként feltüntetni a kisebb szenzorméretet (na jó, belekötöttem :D ).

Én csak azt mondom, hogy régen volt a fényképezőgép, és ezen belül különböző technikai megoldások, amelyek a különböző céloknak esetleg jobban megfelelő gépeket eredményeztek. Ma viszont egy mesterségesen ásott szakadék van kompakt, bridge, MILC, DSLR között, amely szakadékot lelkesen mélyít mindenki - ugye tele van a net ilyen megjegyzésekkel, hogy majd veszel egy DSLR-t, és majd először rosszabb képeket fogsz gyártani, stb. A cikk is ezen szellemben próbál meg Káint és Ábelt csinálni a két tesóból. De ilyen nincs. A technikai korlátokon belül a fényképezés maradt, ami. A MILC meg arra jobb, amire jobb. Csak, könyörgöm, ne említsük egymás után az érintőképernyőn beállítható fókuszpont-kijelölés és az EVF előnyeit, mert ugye egyszerre nem működik a kettő, stb. :D

2016. nov. 14. 09:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Videózásnál útban van a tükör, a milc ezt a problémát küszöböli ki. De már vannak APS-C és Full framés milcek is, úgyhogy szerintem ebben az irányba megy a fejlődés.
2016. nov. 14. 10:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem mindegy a technika azért... egy mai milc már egy CX szenzorral is sokkal jobb képeket készít mint a régi D80-am, ami tegyük hozzá akkoriban elég komoly gépnek számított. Csak épp iso 1600-on olyan a képe mint egy milc-nek 6400-on, 3200-on meg mint utóbbi 128000-en... azért nem mindegy az a 2-3 fé különbség.

Nem kell cipelni egy 1.5kg-os szettet, valamint igen, a videózás azért nem mindegy, ahogy a kereső sem, ez pedig a dslr előnye.

Én három előnyt tudnék ami biztos hogy pozitívum:

- kisebbek, könnyebbek

- kisebb bázistávolság = több obi végtelennel

- 4/3 2x szorzója miatt könnyebb a telézés olcsó obival is.

2016. nov. 14. 11:35
 4/4 anonim ***** válasza:
2016. nov. 14. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!