Milyen fényképezőt vegyek?

Figyelt kérdés

A videó felvétel a fő szempont.

Eddig a Canon EOS 600D a befutó a 18-55mm-es objektívével, amihez használtan kb. 80.000 Ft-ért hozzá is tudok jutni.

Ismertek ennél jobbat? Aminek jobb az ár/érték aránya? Maximum 90-100. Ft-ot akarok rákölteni, és főleg használt gépek érdekelnek (az áruk miatt).

2016. szept. 19. 18:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Külső mikrofonhoz ott az FZ1000.

Ilyen minőséget melyik DSLR tud? :

[link]

2016. szept. 23. 08:35
 12/19 anonim ***** válasza:

# 10/11

Beszélsz itt blődségeket, az FZ300, FZ1000 rendelkezik külső mikrofon bemenettel, de nektek teljesen mindegy.

2016. szept. 23. 23:03
 13/19 anonim ***** válasza:

"Ilyen minőséget melyik DSLR tud?"

Gondolom kiakadsz, ha azt mondom, bármelyik, csak jobb dinamikatartománnyal :D Bírom az ilyen fanboyokat, akik úgy odavannak egy-egy adott márkáért, hogy teljesen figyelmen kívül hagynak olyan axiómákat, mint pl. fényképezőnél a szenzorméret. De hidd csak el, hogy a Pana 1"-os érzékelője megtörte a fizikát, és jobb eredményeket mutat mint egy ASP-C vagy FF.

"az FZ300, FZ1000 rendelkezik külső mikrofon bemenettel"

Ez jogos, furcsa is volt, hogy ezért az árért még az se lett volna benne.

2016. szept. 24. 09:16
 14/19 anonim ***** válasza:

Legalább most megtudtam, hogy miért hiszitek , hogy a dslr szebb videóképet produkál, mint egy 1"-os szenzoros bridge kamera.

Ráadásul a saját szemeteknek sem hisztek, így nehéz vitába szállni veletek.

Ez már hit kérdés. Nem vagyok híve a vallásháborúknak.

2016. szept. 24. 23:03
 15/19 anonim ***** válasza:

Azért elég erős, hogy vallásháborúhoz hasonlítod, miközben te nyomatsz egy konkrét márkát minden kérdés alatt. Ha a szemednek akarsz hinni, akkor nézz körül a legújabb magyar videóklipek között, és számold a DSLR-ek arányát.

Ha hit kérdése lenne, akkor én, és sokan mások munka nélkül lennénk, mert letarolnák a piacot azok, akik rájöttek: a DSLR videóra alkalmatlan, és sokkal hatékonyabb megoldások vannak. Egy vállalkozás ezt azonban nem engedheti meg magának, ha egy olcsóbb és jobb minőségű eszköz elérhető, akkor váltani kell. Elhiheted, hogy követem az ígéretes új lehetőségeket, ezért nyugodt szívvel továbbra is tartom, hogy nevetséges az érvelésed.

2016. szept. 25. 08:15
 16/19 anonim ***** válasza:

Egyébként ha beírod a youtube keresőjébe, hogy Panasonic FZ1000 music video, fogsz találni néhányat.

Ja, igen, fanboy.... Annak pofon egyszerű oka van. Már elnézést, de ez itt egy főleg amatőrök álltal látogatott oldal. Még jó, hogy a legolcsóbb ultrazoommos gépet fogom ajánlgatni minden videózás iránt érdeklődőnek, akik szintén alacsony költségvetéssel rendelkeznek. Ráadásul nem elég, hogy a legolcsóbb, de az egyik leg jobb 4K-ás kamera. De nem a 4K-ája miatt ajánlom, hanem mert 185-190ezer forintért rendkívül jó vétel.

Aki főleg videózni akar,és AMATŐR! annak mindenképp jobb alternatíva mint egy dslr.

Persze mindent elsöprő érv lehet, hogy vegyél dslr-t mert a hivatásosok azzal készítik a klippeket. De ez meg számomra nevetséges, hogy idejön egy hivatásos győzködni egy amatőrt, hogy azért vegyen bárki is dslrt mert ő is ezzel készíti a videóklippeket.

És bácsi, mégis hány objektívet vegyen az amatőr a családi videókhoz, és milyen fényerőseket. Ugye nem fog többe kerülni mint 190ezer forint?

Tényleg én lennék nevetséges?

Hát nem gondolnám. Én elhiszem, sőt láttam is a saját szememmel, hogy mit tud egy fix 50mm-es 1.4-es fényerejű objektív ami többe kerül mint az FZ1000-es gép.

Tényleg tűéles videóképet produkált,de áljunk már meg egy ásónyomra. Én speciel egy óvodai farsangra nem gondolnám, hogy a fix 50mm-es ideális objektív lenne videózáshoz, ami ráadásul negyedmillió forint, és még nem beszéltünk a gépvázról. Szóval ez így ebben a formában agymenés.

Persze árulnak bagóért is 50mm-es objektíveket, biztos azok is jók valamire.

Szóval én igen vállalom, hogy aki videózni akar azoknak felhívom a figyelmét az FZ1000-re, vagy az olcsóbb FZ300-ra. Mert az egyik legjobb vételek a piacon.

Másik ok, hogy látom a belépő szintű dslr-ek videó minőségét, hát engem nem győztek meg. De miért is adnának 120ezerért még jó videókamerát is a gyártók? A 3.5-ös legjobb fényerő, és a kicsi zoom abszolút nem a videózásról szól.

Az FZ1000 2014-15 ben megkapta az EISA Award díjjat a legjobb kompakt kamera kategóriában, külföldi fórumokon, fotós weboldalakon 80-90%-os tetszési indexet produkált.

Persze mindenhol van az az 5-10% aki lehúzza, de hát semmi sem tökéletes.

Egyébként én is tervezem a megvételét, a karácsonyt várom, hátha még jobb ára lesz.

Természetesen vegyen mindenki azt amit akar, nekem ugyan mindegy, de mivel ez egy fotós videós fórum, vagy micsoda csak szólok, hogy a régi beidegződést érdemes lenne újra gondolni ami az APS-C szenzort illeti.

Persze a gyártók csak örülnek ha még továbbra is szatyorszámra veszik az objektíveket a dslr gépekhez. De az amatőröknek érdemesebb lenne nyitott szemmel járni, és nem menni a csorda után ész nélkül. Engem a több száz teszt fotó, és teszt videó abszolút meggyőzött, hogy az 1"-os szenzor új fejezetet nyitott a videózás, és még a fotózás terén is.

2016. szept. 27. 00:15
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha az elejétől így érvelsz, akkor meg sem született volna ez a vita. Pont azért "vettem védelmembe" a DSLR-t, mert gyakorlatilag teljesen leírtad a bridge-hez képest, ami nem igaz. Azzal azonban teljesen egyetértek, hogy amatőr szinten tökéletesen használható, és praktikusabb, mint egyfolytában optikákat cserélgetni. Habár a kérdésből nem derült ki, hogy milyen hosszú távú tervei vannak a kérdezőnek, de ha fontolgatja a szintlépést, akkor továbbra is a DSLR mellett maradnék. Egyszerűen saját példámból tudom, hogyha anno kiadtam volna 150 ezret egy bridge gépre, akkor sokkal tovább megragadtam volna azon a szinten, mivel nem szívesen raktam volna a sarokba, mikor már elégedetlen lettem volna a tudásával. Ellenben a DSLR-el, amit fokozatosan lehet fejlesztgetni, és már egy teljes FF parkkal is rendelkezhetsz, mire megválsz a váztól. Akinek azonban nincsenek ilyen tervei, én is bridge-et szoktam javasolni, de van amikor úgy látom, hogy egy jobb fényképezős telefon is elég az igényekre, és az legalább nem jelent plusz terhet. Nyilván nem kell valakinek súlyos százezreket kiadni egy gépért csak azért, mert ismeretek hiányában attól várná a csodát.
2016. szept. 27. 10:39
 18/19 anonim ***** válasza:

Viszont, ha én hivatásos lennék. Akkor minél hamarabb váltanék a 4K-ás formátumra.

És nem a Canon 5D Mark IV-et venném, ami csak a váz 1,3 millió és már tudja a 4K-át, hanem valószínűleg a Panasonic GH4 -re esne a választásom amit 330ezerért meg lehet kapni.

Szóval, ha azt vesszük, itt van a nyakunkon a 4K-ás korszak.

Sajnos nem apró pénz az erre való átállás,új számítógép, programok, stb. De haladni kell a korral, ami azt jelenti, hogy aki még APS-C-ével készíti az 1080p-és videóit az már lassan ki fog szorulni a piacról.

Ismét érdemes beírni a youtube keresőjébe azt, hogy :

Panasonic GH4 4K music video, és lehet látni a trendet, hogy már egyre nagyobb az igény erre a minőségre is.

Jó, tudjuk, hogy a Pana objektívek sem aprópénzek, de még ha vennék két objektívet kezdésnek még csak akkor lennék árban a Canon váznál....

Szóval lehet, hogy elfogult vagyok a márka iránt, de megfizethetőbb dolgokat gyárt mint a két vezető márka.

Az amatőrök meg örüljenek az fz1000-nek.

2016. szept. 27. 14:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Na szóval. Most meg követem magam. Azt kell, hogy mondjam, hogy igen a dslr is való videózásra. Bizonyára több is van, én csupán egyet tudok most kiemelni: ez a Canon 1DC.

Na igen ezt hívják minőségnek, és ezt hiányolom a sok alap dslr-ektől.

A sok belépő szintű ezt a minőséget nem tudja:

[link]

2016. szept. 27. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!