Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon - PowerShot SX130 IS VS...

Szedrik kérdése:

Canon - PowerShot SX130 IS VS CANON EOS 1100D+18-55 IS II KIT?

Figyelt kérdés
Az elsőt már kb.20. 000 ft. Használtan mig a második 90. 000 ft. újonan . Van akkora külömbség a két gép képeinek minősége közöt, h egy hobbi felhasználónak megérje a drágáb gép? Ami még fontosabb a két gép álltal készitett videók között van e nagy külömbség? Tájképeket, városképeket és gyorsan mozgó sportólokat fotózok / videózok .

#videó #Canon - PowerShot SX130 IS #CANON EOS 1100D+18-55 IS II KIT
2016. aug. 28. 08:44
 1/5 anonim ***** válasza:

A két gép nem egy kategória, ezzel nem mondok senkinek újat.Nem szerencsés összehasonlítgatni őket.

A fényképek minősége az EOS-t tekintve fényévekkel szebb, részletgazdagabb mint az SX130-asé.Az SX130as képei még vaku használat esetén is zajosak. Csak nappali fénynél kapunk elfogadható minőséget. Azért ne hasonlítsunk már össze egy 1/2.3"-as és egy APS-C szenzort, olyan nagy meglepetésre senki nem fog számítani az utóbbi javára.

Az SX130 egy korrekt tucatgép, rengeteg extra funkcióval.

Van mindenféle szín effekt, diorama-miniatűr effekt,kontraszt, szín telítettség, szín kiemelés, mindenféle megvilágítás tipushoz külön lehet a fehéregyensúlyt állítani, szóval jó kis multifunkciós masina ez a saját kategóriájában, de balgaság egy tükrösgéphez mérni.

A videózás terén sajnos mindkét gép sántikál...egyik sántább mint a másik....:)

Kezdjük a kicsivel. Kinn a szabadban semmi gond, ha van elegendő fény korrektül teljesíti a HD videót 30fps-sel. De ha már téli napokon a szobában videózunk ott már keményen dolgozik az autofókusz és keresi az élességet, aztán hol megtalálja, hol elengedi, szóval küzd becsülettel, de szegény több kevesebb sikerrel tudja a fókuszt az adott személyen tartani, közben pedig belehallatszik a felvételbe az optikaizoom motorhangja. Vagyis amikor használjuk a közelítést - távolodást, ha fixen hagyjuk akkor nem zúg bele a motorhang.De nem olyan vészes végülis nem egy fűnyíró hang, csupán egy kis darázs döngicsélés féle, de az is a halkabb fajtából.

Az EOS sem a videós tudása miatt kedvelt gép. A tükrösök alapvetően gyenge lábakon állnak a videót tekintve. Hiába a nagy érzékelő, a követő autofókusz hiánya okozza a vesztét, mint a legtöbb fajtársának is.

Tehát a kulcs a dslr gépeket nézve a követő autofókusz. Ha ez benne van a gépben akkor hajrá , lehet tolni a videózást ezerrel. Ebben a Canon 7-es szériái járnak elöl, őket kell keresni. Az egyik a 700D.

Bővebben az EOS1100D-ről itt:

[link]

Youtubon tessék tesztvideókat nézni.

Egyébként a 720p már kezd elavultá válni. Érdemesebb már az 1080p felbontásban gondolkodni.

2016. aug. 28. 09:50
 2/5 anonim ***** válasza:

"Egyébként a 720p már kezd elavultá válni. Érdemesebb már az 1080p felbontásban gondolkodni."

A minőség a lényeg.Az,hogy egy videó HD vagy FullHD,lényegtelen.Pl. egy olcsó sportkamera FullHD-ja sehol sincs a DSLR HD-jához képest.

A kérdezőnek: Szerintem 1100D-t nem lehet már jó ideje újonnan venni.

2016. aug. 28. 11:58
 3/5 A kérdező kommentje:

Tudom,h a két gép nem egy súlycsoport.

A kérdés az volt,h hobbi felhasználoként van e nagy külömbség. Hangsúlyozom ,hobbi felhasználóként.

Mint irtam,tájképek,városképek,szabadtéri sportokhoz kell,nem beltéri videózáshoz .

2016. aug. 29. 09:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Végülis 20ezer forintot bőven megéri az SX130.

Amit leírtam egy kicsit kihegyeztem, a videó tulajdonsága sem olyan tragikus, rengeteg beltéri családi felvételt készítettem, nem olyan vészesek. Csak néha igen rossz fényviszonyok között hozza a leírt hibát.

Hobbinak is elmegy, de minőségben elmaradnak a fotói a tükröséhez képest.

2016. aug. 29. 11:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Itt van pár teszt fotó:

SX130:

[link]

EOS1100D:

[link]

2016. aug. 29. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!