Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért van ez? Hogy lehet ezen...

Miért van ez? Hogy lehet ezen változtatni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Szóval, már körülbelül egy-másfél éve fotózom, de egy-két hónapja kezdtem el megtanulni a beállításokat, azelőtt automatában próbálkoztam. Ma kaptam egy állványt, és mivel az ég tiszta kimentem csillagokat fotózni. Tudtam, hogy kell a záridőt, a blendét és az ISO -t beállítani meg a többi dolgot.. A kijelzőn szerettem volna fókuszálni, de ott a záridőt csak 1/30-on engedte, hosszabbat nem enged beállítani. A keresőn viszont nem tudtam élesre fókuszálni a képet. Hogy lehet beállítani, hogy a kijelzőn is engedje a hosszú záridőt? (ha valamit nem szakmai szavakkal használtam, az azért van mert amatőr vagyok, és fiatal :) Előre is köszönöm a válaszokat, és kérlek ne szúrjatok le, eléggé kezdő vagyok...

2016. aug. 27. 21:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Elég furcsa, amit írsz, mi a gép pontos típusa?
2016. aug. 27. 22:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Talán mert kompakt gép és a "kreatív" mód még nem enged szabadságot... ha nincs rajta M Av Tv mód akkor ennyi volt, nincs manuális állítási lehetőség.
2016. aug. 27. 22:18
 3/8 A kérdező kommentje:
A gépem: Canon 5D Mark ||. És van rajta manualis mód, tudom is használni, csak mikor a kijelzőn nézem mit is fotózok, akkor nem engedi a hosszú záridőt, a keresőben igen.
2016. aug. 28. 08:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem élőképbe kapcsoltad, hanem videóba. Ott nem enged 1/30 alá menni (mert nem lenne meg a 24 fps). Biztosan állókép üzemmódban vagy?

Az internet népe szerint is ez a gond, de ők hozzá teszik, hogy a Live View-t valamelyik almenüből is lehet konfigurálni, ott kell beállítani, hogy ne akarjon videót és így enged majd hosszú záridőt.

Addig is instant hack: fókuszálsz LV-vel, majd visszaálsz MF-re és ellövöd a képet keresőből.

[link]

[link]

2016. aug. 28. 14:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Úristen, nagyon nagyon szépen köszönöm!!! Beállítottam a amit javasoltál, és mostmár engedi :D mégegyszer köszönöm, nagyon hálás vagyok! :)
2016. aug. 28. 14:19
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

De kérdező, ha már meg tudtad venni ezt a drága gépet, akkor gondolom előtte azért jól utánanéztél, hogy mit tud és hogy kell kezelni nemde?

Szóval innentől kezdve...

2016. aug. 28. 16:34
 7/8 A kérdező kommentje:
Utolsó... Először is, mindenki tévedhet és ez az oldal azért van, hogy feltegyünk kérdést, ha valamit nem tudunk. És nem kéne beoltanod, mivel nem tudsz rólam semmit... Ezt a gépet apukám vette és a kezembe került, hobbiból kezdtem el fényképezni! Mint írtam egy-két hónapja váltottam automata módból manuálisba és azóta is tanulom. Egyébként pedig 14 éves vagyok, szóval nem tudhatok mindent...
2016. aug. 28. 17:58
 8/8 anonim ***** válasza:

#6: ha vetted volna a fáradtságot és az irigy hiszti helyett legalább ráguglizol angolul a problémára, feltűnhetett volna, hogy vagy tíz különböző fórumon tárgyalják ezt a problémát. Minimum felmerül, hogy nem a kérdező, hanem a Canon fejlesztői a hunyók. Ha nem akarsz segíteni, kímélj meg minket magadtól.

Az viszont kétségtelen tanulság, hogy angolul meg kell tanulni, mert összehasonlíthatatlanul mélyebb tudásanyag érhető el úgy az interneten, főleg technikai témákban.

2016. aug. 28. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!