Miért van ez? Hogy lehet ezen változtatni? (többi lent)
Figyelt kérdés
Szóval, már körülbelül egy-másfél éve fotózom, de egy-két hónapja kezdtem el megtanulni a beállításokat, azelőtt automatában próbálkoztam. Ma kaptam egy állványt, és mivel az ég tiszta kimentem csillagokat fotózni. Tudtam, hogy kell a záridőt, a blendét és az ISO -t beállítani meg a többi dolgot.. A kijelzőn szerettem volna fókuszálni, de ott a záridőt csak 1/30-on engedte, hosszabbat nem enged beállítani. A keresőn viszont nem tudtam élesre fókuszálni a képet. Hogy lehet beállítani, hogy a kijelzőn is engedje a hosszú záridőt? (ha valamit nem szakmai szavakkal használtam, az azért van mert amatőr vagyok, és fiatal :) Előre is köszönöm a válaszokat, és kérlek ne szúrjatok le, eléggé kezdő vagyok...
Talán mert kompakt gép és a "kreatív" mód még nem enged szabadságot... ha nincs rajta M Av Tv mód akkor ennyi volt, nincs manuális állítási lehetőség.
2016. aug. 27. 22:18
3/8 A kérdező kommentje:
A gépem: Canon 5D Mark ||. És van rajta manualis mód, tudom is használni, csak mikor a kijelzőn nézem mit is fotózok, akkor nem engedi a hosszú záridőt, a keresőben igen.
2016. aug. 28. 08:05
4/8 anonim válasza:
Szerintem nem élőképbe kapcsoltad, hanem videóba. Ott nem enged 1/30 alá menni (mert nem lenne meg a 24 fps). Biztosan állókép üzemmódban vagy?
Az internet népe szerint is ez a gond, de ők hozzá teszik, hogy a Live View-t valamelyik almenüből is lehet konfigurálni, ott kell beállítani, hogy ne akarjon videót és így enged majd hosszú záridőt.
Addig is instant hack: fókuszálsz LV-vel, majd visszaálsz MF-re és ellövöd a képet keresőből.
Úristen, nagyon nagyon szépen köszönöm!!! Beállítottam a amit javasoltál, és mostmár engedi :D mégegyszer köszönöm, nagyon hálás vagyok! :)
2016. aug. 28. 14:19
6/8 anonim válasza:
De kérdező, ha már meg tudtad venni ezt a drága gépet, akkor gondolom előtte azért jól utánanéztél, hogy mit tud és hogy kell kezelni nemde?
Szóval innentől kezdve...
2016. aug. 28. 16:34
7/8 A kérdező kommentje:
Utolsó... Először is, mindenki tévedhet és ez az oldal azért van, hogy feltegyünk kérdést, ha valamit nem tudunk. És nem kéne beoltanod, mivel nem tudsz rólam semmit... Ezt a gépet apukám vette és a kezembe került, hobbiból kezdtem el fényképezni! Mint írtam egy-két hónapja váltottam automata módból manuálisba és azóta is tanulom. Egyébként pedig 14 éves vagyok, szóval nem tudhatok mindent...
2016. aug. 28. 17:58
8/8 anonim válasza:
#6: ha vetted volna a fáradtságot és az irigy hiszti helyett legalább ráguglizol angolul a problémára, feltűnhetett volna, hogy vagy tíz különböző fórumon tárgyalják ezt a problémát. Minimum felmerül, hogy nem a kérdező, hanem a Canon fejlesztői a hunyók. Ha nem akarsz segíteni, kímélj meg minket magadtól.
Az viszont kétségtelen tanulság, hogy angolul meg kell tanulni, mert összehasonlíthatatlanul mélyebb tudásanyag érhető el úgy az interneten, főleg technikai témákban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!