Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szerintetek a streetfotózáshoz...

Szerintetek a streetfotózáshoz a 18-55 kényelmesebb zoomtartomány, mint a 70-300?

Figyelt kérdés

Nem fullframe-rôl van szó, hanem 700d-rôl.

Nyilván a telét nem kifejezetten erre a mûfajra tervezték, de az 55-öt néha kevésnek érzem. A 70-es minimumot meg túl soknak. Nyilván ha komolyan megyek fotózni, akkor viszem mindet, és cserélgetem amikor kell, de néha amikor csak elugrom valahova és vinném a gépet magammal csak úgy kattintgatni, tanácstalan vagyok. Tudom, nekem kell tudnom mit akarok, de ti személy szerint városban melyiket használnátok?

2016. aug. 26. 01:45
 1/7 anonim ***** válasza:
24-105 f4 IS
2016. aug. 26. 07:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha csak a kettő közül lehet választani, akkor nem lehet jó tanácsot adni. Mert mi van, ha én a 70-300-asra szavazok, és holnap lemaradsz valami nagyszerű témáról amiatt, mert nincs meg a nagylátószög? Ha ezt akarod elkerülni, és plusz terhet sem akarsz magaddal cipelni, akkor keresgélni kell az olyanok között, mint 18-200, 24-105 stb. Ez pedig ismét csak igényektől és pénztárcától függ.
2016. aug. 26. 08:18
 3/7 anonim ***** válasza:
7%

Mondom én, hogy már csak a sznobok cserélgetik az objektíveket...

"streetfotózás"....ez tetszik....

Öreg , vegyél egy ultrazoom gépet.

A dslr gépek ideje lejárt, nem "sikk" már az obikkal bohóckodni....

2016. aug. 26. 10:43
 4/7 A kérdező kommentje:

3. Nem mondtam, hogy nehezemre esik cserélgetni az obikat. De mondjuk ha az intelligenciaszinted megütné az átlagos alsó határát, akkor a borsószemnyi agyaddal tudnád értelmezni a szöveget, ahelyett, hogy tulajdonképpen belekötsz a semmibe.

2. Köszi a választ.

2016. aug. 26. 11:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a streetfotó lényeges eleme a háttér, a környezet bemutatása. Ehhez sokkal jobb lehet a 18-55, de megértem, ha ezzel kényelmetlenül közel kell menni az emberekhez.

Én 24-70-et használtam APS-C vászon, elég jó kompromisszumot kötöttem vele.

Mellesleg vegyél egy civil fotós táskát, pl Kata DR 467 és vidd mindkét obit mindenhová. Ha az egyiket alig használod, hagyd otthon.

2016. aug. 26. 11:45
 6/7 A kérdező kommentje:
4, köszönöm.:)
2016. aug. 26. 13:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Én leginkább a fix 100mm kistelét szeretem, nem túl szűk a látószöge, ugyanakkor nem kell túl közel menni a témához. Szerintem nehezebb nagylátószöggel igazán jó fotót készíteni, mivel túl sok dolog van a képen és szinte minden éles, nehéz elérni a homogenitást, elkerülni a kuszaságot. Ugyanakkor egy kistelénél kevesebb zavaró elem kerül a képre, a nagyobb gyújtótávolság miatt kisebb a mélységélesség, jobban ki tudod emelni a témát.
2016. aug. 26. 23:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!