Báli, hétvégi alkalmi fotózáshoz milyen (használt) objektívet Nikonhoz?
Portéra, egész alakos képre, illetve jó esti teljesítményre gondolok itt, pl. 2.8-as fényerő, CA ne nagyon legyen.
A másik, hogy crop vázra kellene, van AF motor a vázban.
És lehetőleg 50.000Ft-ból kijöjjön.
FF vázra van néhány ami jónak tűnik, de ff-re való, nem crop-ra.
A croppos vázra nyugodtan tehetsz FF-re tervezett objektívet, semmi baj nem lesz vele (fel tudod tenni, nem rontja a minőséget, sőt! a peremsötétedést például csökkenti).
Annyi változást fogsz tapasztani, hogy a crop faktorral meg kell szoroznod (ez nikonnál 1.5), tehát ha egy 50mm-es objektívet FF-re teszel akkor az eredeti látószöget kapod, ha pedig egy croppos gépre csavarod, akkor 1.5x50=75mm-es objektívnek megfelelő látószöget fogsz tapasztalni
Erről beszélek én is csak nem fejtettem ki. :)
FF vázakat használnak pl. esküvőkön általában, és a gyt. úgy megfelelő, pl. 80-200 f2.8 nikonhoz, de az már a D80-amon 120-300 ami már kiesik a "klasszikusan" használt gyt-ból, közelebb lesz a téma, nem feltétlen jó dolog.
Valami univerzális lenne jó, aminek van legalább 24-28mm és 80-105-135mm tele vége, jó fényerővel.
veszel egy 50-est, klasszikus 80mm-et kapsz.
A 80-200 sem rossz választás, mivel jellemzően egy ilyen objektívet olyan 135-200 között használod, azt pedig meg fogod kapni 120-300-on is.
A nagylátó az egyetlen probléma, de egy fix 35-össel megoldhatod
Csak mi van ha két kép más beállítást igényel, akkor cserélgessem az objektívet? Mire átteszem elmúlik a fotózandó pillanat. Sose értettem hogy 1 vázzal hogy lehet két objektívvel is fényképezni egyszerre...
Sajnos bitang drágák az újak. Nekem pl. a 24-120 f4 VR tetszik de nem lesz ilyenem sose...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!