Milyen egy profi filmes kamera?
A videokamerák a nagy mélységélességet a kisebb szenzorméretnek köszönhetik, ami viszont a minőség rovására megy, tehát a kettő egyszerre nem működik. És hozzáteszem, tele állásban kisebb mértékben, de ugyanúgy élességet kell állítani neked, vagy az automatikának.
Mi a megoldás? Meg kell tanulni finoman élességet állítani. Ha az objektív gyűrűje nem áll kézre, be kell szerezni egy focus pullert, amit célzottan meg is lehet vásárolni, vagy alkalmazod a budget megoldást, a gyorskötegelőt.
Két gépet nézek most az egyik egy black magic ursa mini,van hozzá való 1.4, 2.8 as objektívem. a másik pedig egy sony FDR-AX1 handycam, hogy mi mit tud, szenzor stb.. ezekkel képbe vagyok, tudom mik lesznek az előnyeim hátrányaim, de egy dolgot nem.
Blackmagic-el se fogom tudni akkor azt megcsinálni, hogy mondjuk felveszek egy rendezvényt ahol minden éles? Kitolna velem ott is a fókusz?
Ha jól tudom a cannon új több milliós gépeibe van valami használható de még ott se tökéletes. tehát arra gondolok ha pl a kamera elé rakod a kezed akkor éles, ha hátrébb megyek ugyanúgy éles maradjon.
Nagyobb szenzor nagyobb mélységélesség, ahogy a tágabb blende és a nagyobb gyújtótávolság is játszik, ezt a nikon ha visszarekeszelem is összevissza működik 5 métert nem tudok úgy videózni vele, hogy ott minden éles legyen, ugrál össze vissza vagy homályos a kép, tehát használhatatlan. Félre értés ne essek használnám, ezeket a beállítást igénylő dolgokat elég sűrűn, de egy rendezvényt is felakarok tudni venni, ahol folyamatos rögzítés van. Help. köszi
Megszabad kérdezni, hogy milyen kapcsolat fűz a filmezéshez? Hivatásos operatőr vagy? Hol dolgozol?
Neked éri meg ilyen drága kamerát venni, vagy céges beruházás lesz? Miket szoktál filmezni? Vannak-e esetleg publikus munkáid?
Nyitottam másodállásba egy vállalkozást, ahoz kellenek a gépek, hobbi szinten 15 éve csinálom, de csak amatőr rögzítőeszközeim voltak azért kérek segítséget a leírtakban, ha látnám a gépet akkor megtudnám mondani hogy nekem az jó e vagy sem, de ezekből nincs bemutatódarab sehol. 3D modellezés, effektezés, vágás, utómunkába van profi jártasságom.
Nagyon kéne pl a black magic full framje 4Kja, a Rawba való rögzítés, szinte minden állványal mikrofonnal kompatibilis, EF-bajonnettel pedig tudom használni az két több száz ezres minőségi canon objektívemet hozzá, de ha ugyan az a rákfenéje mint a dslreknek, akkor minek vegyem meg
utoljára egy hozzáértőbb mondta két napja hogy érti mit mondok és hogy amit én akarok az az új canonok kezdik tudni, de az se tökéletes, vagy handycam?? de fájó szívvel venném azt, de ha csak azzal tudok egy eseményt folyamatba venni ugyhogy nincsnek zavaró élességállítási átmenetek akkor muszáj lesz:( HELP ha tud valaki. Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!