Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen egy profi filmes kamera?

Arnold1111 kérdése:

Milyen egy profi filmes kamera?

Figyelt kérdés
Van egy nikon d5300-am egy 2.8 17-55mm-es objektivvel, videózásra én nem nagyon tudom használni, ha mozogsz mindig újra kell állítani az élességet. Mondjuk így egy olyan rendezvény ahol mozogni kell nem tudok rögzíteni, minőséget viszont szeretnék, tehát uj gép vásárlása jön, de valami olyan kamerát szeretnék ami profi minőséget hoz, viszont nincsenek ilyen fókusz állítások, vagy ha veszek egy cserélhető optikás videokamerát ez ott is így lenne? köszi
2016. júl. 26. 09:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Ajánlom figyelmedbe a Panasonic FZ1000 kamerát. Ha beírod a youtube keresőjébe rengeteg videót fogsz találni. A találatok között van minden féle: fesztiválok, koncertek, utazás, esti koncert....Egyre több videó kerül fel amit ezzel a kamerával vettek fel, érdemes megnézni őket......
2016. júl. 26. 11:20
 2/9 anonim ***** válasza:

A videokamerák a nagy mélységélességet a kisebb szenzorméretnek köszönhetik, ami viszont a minőség rovására megy, tehát a kettő egyszerre nem működik. És hozzáteszem, tele állásban kisebb mértékben, de ugyanúgy élességet kell állítani neked, vagy az automatikának.

Mi a megoldás? Meg kell tanulni finoman élességet állítani. Ha az objektív gyűrűje nem áll kézre, be kell szerezni egy focus pullert, amit célzottan meg is lehet vásárolni, vagy alkalmazod a budget megoldást, a gyorskötegelőt.

2016. júl. 27. 08:27
 3/9 A kérdező kommentje:

Két gépet nézek most az egyik egy black magic ursa mini,van hozzá való 1.4, 2.8 as objektívem. a másik pedig egy sony FDR-AX1 handycam, hogy mi mit tud, szenzor stb.. ezekkel képbe vagyok, tudom mik lesznek az előnyeim hátrányaim, de egy dolgot nem.

Blackmagic-el se fogom tudni akkor azt megcsinálni, hogy mondjuk felveszek egy rendezvényt ahol minden éles? Kitolna velem ott is a fókusz?

Ha jól tudom a cannon új több milliós gépeibe van valami használható de még ott se tökéletes. tehát arra gondolok ha pl a kamera elé rakod a kezed akkor éles, ha hátrébb megyek ugyanúgy éles maradjon.

Nagyobb szenzor nagyobb mélységélesség, ahogy a tágabb blende és a nagyobb gyújtótávolság is játszik, ezt a nikon ha visszarekeszelem is összevissza működik 5 métert nem tudok úgy videózni vele, hogy ott minden éles legyen, ugrál össze vissza vagy homályos a kép, tehát használhatatlan. Félre értés ne essek használnám, ezeket a beállítást igénylő dolgokat elég sűrűn, de egy rendezvényt is felakarok tudni venni, ahol folyamatos rögzítés van. Help. köszi

2016. júl. 29. 14:27
 4/9 anonim ***** válasza:

Megszabad kérdezni, hogy milyen kapcsolat fűz a filmezéshez? Hivatásos operatőr vagy? Hol dolgozol?

Neked éri meg ilyen drága kamerát venni, vagy céges beruházás lesz? Miket szoktál filmezni? Vannak-e esetleg publikus munkáid?

2016. júl. 29. 18:41
 5/9 A kérdező kommentje:

Nyitottam másodállásba egy vállalkozást, ahoz kellenek a gépek, hobbi szinten 15 éve csinálom, de csak amatőr rögzítőeszközeim voltak azért kérek segítséget a leírtakban, ha látnám a gépet akkor megtudnám mondani hogy nekem az jó e vagy sem, de ezekből nincs bemutatódarab sehol. 3D modellezés, effektezés, vágás, utómunkába van profi jártasságom.

Nagyon kéne pl a black magic full framje 4Kja, a Rawba való rögzítés, szinte minden állványal mikrofonnal kompatibilis, EF-bajonnettel pedig tudom használni az két több száz ezres minőségi canon objektívemet hozzá, de ha ugyan az a rákfenéje mint a dslreknek, akkor minek vegyem meg

utoljára egy hozzáértőbb mondta két napja hogy érti mit mondok és hogy amit én akarok az az új canonok kezdik tudni, de az se tökéletes, vagy handycam?? de fájó szívvel venném azt, de ha csak azzal tudok egy eseményt folyamatba venni ugyhogy nincsnek zavaró élességállítási átmenetek akkor muszáj lesz:( HELP ha tud valaki. Köszi

2016. júl. 29. 21:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a [link] weboldalon hamarabb kapsz választ a kérdésedre....
2016. júl. 29. 22:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Addigis amíg választ kapsz a kérdésedre látogass el a következő youtube csatornára, ahol láthatsz valamennyit a Panasonic FZ1000 kamera képességéről. Bizonyára nem veszi fel a versenyt a 1,5-2milliós gépekkel, de azért nincs szégyenkezni valója egy csöppet sem....
2016. júl. 31. 15:17
 8/9 anonim ***** válasza:
2016. júl. 31. 15:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Továbbra sem értem igazán, hogy ez miért probléma számodra. Tudom, hogy nyűg tud lenni az élesség folyamatos keresése, de ez a természetes, erre van kitalálva például a focus peak is. Autofocust pedig senki sem használ, aki egy kicsit is ad magára. De ha ez ennyire zavar, akkor vegyél egy 1/2-es camcordert, ami ugyan drága, és a képminősége sem ér fel egy APS-C-s géphez, de kényelmesebb használni, és jóval nagyobb a mélységélesség. Ettől függetlenül még a profi operatőrök is rázoomolnak a témára, és tele állásban rögzítenek egy élességet a biztonság kedvéért, mert még ha úgy is tűnik a kis LCD-n, hogy minden éles, egy FHD képernyőn már lehet, hogy másmilyen lesz. Tehát egy ilyen géppel is le kell futni ugyanazokat a köröket, mint a DSLR-eddel, de nyilván kevésbé látványos, ha valamit elszúrsz közben.
2016. aug. 1. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!