Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Tamron 24-70mm Di VC USD és...

Tamron 24-70mm Di VC USD és 17-50mm XR DI II VC LD élesség problémák. Mit csináljak velük? Több lent!

Figyelt kérdés

A 24-70 már 2x volt ezmiatt szervízben 5 hónap alatt...csalódtam benne kicsit,na meg a 17-50(vc) is volt már egyszer..a 70-200 hibátlanul müködik mióta megvan - imádom is. Szóval elkellene adnom és kipróbálni a Sigmákat? Most van tervben egy Sigma Art 20mm f1.4, lehet ha beválik cserélem őket a 70-200 kivételével. Canont nem akarok venni mert túl drága ja és a 24-70 f2.8ba stabi sincs ami nekem nagyon kell. Sajnálnám őket mert szép rajzolatuk van... A vásárlásuk előtt csomó helyi fotós ismerős ajánlotta, még aki 25-30 éve a szakmába van az is, mert ők is használnak.

UPDATE: mindkettőt most hoztam ki frissen a szervízből 07.19.én és csak a hétvégén használtam őket...de már a rendezvény felénél észrevettem hogy megint gáz van.

Képeim nagyrészét ( 90-95%-át ) bulikban koncerteken stb szóval sötét helyen készítem, ezért fontos a 2.8as blende!

5d Mark III-at használok váznak amibe van belső élességállító motor vagy mechanika..nem tudom hogy minek hívják..a lényeg hogy nem segített.

Mi tévő legyek?

A válszokat előre is köszi! :)

2016. júl. 25. 00:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Az oké,hogy van a gépben élességállító motor,de az a kérdés,hogy az obik hozzá vannak-e kalibrálva.A másik kérdés,hogy nem emberi tényező okozza-e a hibát.:)Sötétben csak elvétve jó az AF.MF kell.A 2.8 kevés ilyen felhasználásra.Tudom,hogy az 5D3 ISO teljesítménye jó.Lehet,hogy csak nem jó beállításokat használsz.A reciprok szabály megvan?
2016. júl. 26. 01:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Kamu kérdés?

A 17-50mm XR DI II VC LD egy APS-C objektív, ha tényleg ezt használnád egy 5D-n, fel kellett volna, hogy tűnjön, hogy a kép széle tök fekete...

De ha mégis igazi lenne: a 24-70-et mikroállítani kell (focus micro adjusment), ha f2.8-on is éles képet akarsz. 2.8-on fotózni egyébként sem egyszerű. Használd csak a kereszt AF pontokat, és mindig állítsd a témára az egyiket, ne akarj fókuszálás után átkomponálni. Jó lenne képet látni, hogy megmondhassuk, tényleg a techinka, vagy a felhasználó a hibás.

Ha van egy 24-70 VC-d, akkor hagy a Canon 24-70 II-t, egyáltalán nem ad annyival többet, mint a Tamron, ha ma választhatnék, én sem a Canont vettem volna.

2016. júl. 26. 21:14
 3/4 A kérdező kommentje:

Bocsi, azt elfelejtettem leírni hogy mindkét obi világosba is produkálta a hibát, és hogy a 17-50et egy 700D-n használom.

Mielőtt kijöttek volna a hibák mindkét obinál szinte 0 fényben is használgatóak volt az AF-jük és pontosak is voltak!!!

2016. júl. 27. 20:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Ja, és a Camera Kft-nél a 24-70 is meg a 17-50 is hozzá volt kalibrálva vázukhoz
2016. júl. 27. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!