Hogyan lehet normális' képet készíteni Nikon D3100-al?
Először is, nagyon minimális módon értek a fényképezőgépekhez. Eddig egy Sony cyber-shot dsc-h9 gépem volt, amivel amatőr módon, de elfogadható képeket tudtam készíteni.
pl ezt;
"Csak" annyit kellett tennem, hogy iszonyat sokat várok az adott pillanatra, figyelmesen mindent beállítok, és pont jókor ellövöm... Amilyen a kijelzőn a kép, ahogy beállítottam, az ellövött kép olyan lesz ahogyan azt láttam. Ám amióta megvettem az új gépet, Nikon D3100 , hogy hobbiból jobb képeket tudjak készíteni, egyszerűen megőrülök. Pontosan beállítok mindent, a kijelzőn tökéletes a kép: éles, a színek is rendben, minden teljesen oké. Lenyomom a gombot , és az eredmény: fakó, életlen , olykor elmosódott szar. Mindig...
A záridőt próbáltam állítani a lehető leggyorsabbra, de azt sem találtam meg hogy a zárídőt egyáltalán lehetne állítani...
"Először is, nagyon minimális módon értek a fényképezőgépekhez."
Itt kezdődnek a problémák.
"Pontosan beállítok mindent"
Ezt kétlem, hiszen akkor jó kép születne.
"a kijelzőn tökéletes a kép: éles, a színek is rendben, minden teljesen oké."
Egy tükrös géppel nem a kijelzőn kéne komponálni, hanem a keresőn keresztül...
"Lenyomom a gombot , és az eredmény: fakó, életlen , olykor elmosódott szar. Mindig..."
Mutass egy-két példát,lehetőleg ne a facebookon, mert az törli az exif adatokat. Tölts fel néhány képet pl. keofeltoltes.hu-ra, és linkeld be.
"A záridőt próbáltam állítani a lehető leggyorsabbra, de azt sem találtam meg hogy a zárídőt egyáltalán lehetne állítani..."
Ez a baj. Először is el kéne olvasni azt a kib... nyomo... szóval a használati utasítást. Nem viccből van, direkt neked írták.
Aztán meg kéne ismerkedni a fotózás alapjaival, mert anélkül nem fog menni. A kompakt gépek direkt a hozzá nem értőknek vannak tervezve, mindent elvégeznek helyetted, és kapsz egy általában elfogadható végeredményt. Egy dslr nem feltétlenül fog mindent megcsinálni helyetted. Ha nem értesz hozzá, ha nem tudod kezelni, tisztességesen beállítani - sőt, ha nem tudod, egyáltalán mit és hogyan kéne beállítani - akkor az eredmény szar lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!