Szeretnék venni egy Nikon D3300-at. Tudnátok ajánlani hozzá kiegészítőket?
Gondolok itt: objektívekre (leginkább állat, portré, természetfotózáshoz kellene de jó lenne makro képeket is csinálni), állványra, táskára, pótakura, lámpára, vakura és minden ilyen finomságra ami szükséges a jó képek készítéséhez.
A lényeg, hogy passzoljanak a Nikon D3300 géphez, jó képeket tudjak velük készíteni illetve lehetőleg ne legyen túl drága (mármint tudom, hogy minden drága, de a drágák közül a legkevésbé drága érdekelne amivel még jó képeket lehet készíteni :D)
Ha van időtök, esetleg küldhetnétek linket is ami az említett termékekhez vezet.
Előre is köszönöm a segítséget!
"A lényeg, hogy passzoljanak a Nikon D3300 géphez, jó képeket tudjak velük készíteni"
Na ez a lényeg. Vehetsz akármilyen jó kiegészítőt, a jó képet te fogod készíteni. Vagy nem.
Most nem fogom belinkelni az edigital vagy a 220volt teljes kínálatát, mert felesleges lenne. Ha nem tudod, mi passzol a gépedhez, tanulj még.
Tudom, hogy a gép nem minden, de azért a kép minőségét nagyban befolyásolja.
Nem kioktatást kértem, hanem segítséget. Képzeld, épp ezeket tanulom (mármint a fotózást) de nem fogok több százezret kidobni az ablakon mert véletlenül félrenéztem és rossz objektívet vettem. Ezért kértem véleményt, tanácsot, segítséget. A kommentedben ezek közül egyiket sem találtam meg, így nem is értem miért írtál..
Akkor leírom másképp: nincs külön állatfotózó objektív, nincs természetfotózó objektív - márcsak azért sem, mert a természet egy elég tág fogalom, és magába foglal mindent a makrótól a nagylátón keresztül a kistelétől a nagyteléig - egyszerűen tudnod kell (igen, neked!), hoyg milyen gyújtótávú objektívekre van szükséged.
Minek ajánlgassunk állványt? magadtól is tudod, minél drágább, annál jobb. Mind kompatibilis a gépeddel, az meg, hogy milyen fejet veszel hozzá, megintcsak a témától, felhasználástól függ.
Vakut? Táskát? Pótakut? Én ajánljak neked? Jóember, olyan táskát vegyél, amilyenre szükséged van! És honnan tudjuk, milyen vaku kell? Megintcsak olyan dolog, hogy minél grágább, annál jobb, annál több funkcióval bír. Azt pedig ismét csak te fogod tudni (ha fogod!), ohyg ezek közül mire van szükséged.
Semmire nem mennél azzal, ha én most belinkelnék neked két objektívet, egy táskát, egy állványt gömbfejjel, egy vakut, mert lehet, hogy pont nem ilyenre lesz szükséged, és majd az én anyámat amiért szart javasoltam.
Igen, viszont ha ajánlasz valamit akkor tudni fogom hogy igen, azzal lehet kezdeni valamit és már van egy vélemény amit tapasztalat alapján kaptam.
De egyáltalán minek is írtál ha nem akarsz segíteni? Ja várj, inkább nem kérdezek mert úgyse kapok rá választ..
Ha egyszer nem akarsz segíteni, akkor csak azért, hogy 'megmond a tutit' nem kéne energiát pazarolnod. Ha nem tudok segíteni, akkor én se írok oda sehova hogy "jajj hát ezt tudnod kéne ha már ilyen meg olyan dolgot veszel és ha nem tudod hülye vagy"...
Itt nem az a kérdés, hogy akarok-e segíteni, mert elég gyakran megteszem ezt ebben a kategóriában.
A kérdés az, lehet-e egyáltalán segíteni egy ilyen kérdés esetén? A válasz pedig az, hogy nem. Erre a kérdésre nincs hasznos válasz!
Ha ugyanis - ahogy már az előbb említettem volt, csak nyilván nem érted - most linkelek neked egy szettet, akkor pont annyit érsz vele, mintha bármelyik másikat linkelném be.
Legjobb esetben megtudnád azt, hogy nekem mi vált be - azonban az egészen biztos, hogy nem pont ugyanaz a munkaterületünk és stílusunk, így hasznodra nem válik semmiképp.
"Igen, viszont ha ajánlasz valamit akkor tudni fogom hogy igen, azzal lehet kezdeni valamit"
Szinte mindennel lehet kezdeni valamit, ehhez nem kell külön megnevezni. Ráadásul ha így állsz neki a keresésnek, akkor kimarad a képből egy csomó minden, amit itt épp nem neveztünk meg, pedig akár pont jó is lenne neked.
"és már van egy vélemény amit tapasztalat alapján kaptam."
Csakhogy az én tapasztalatom nem biztos, hogy egybevág a te igényeiddel/elvárásaiddal. Nem nekem akarsz felszerelést vásárolni, hanem magadnak.
"De egyáltalán minek is írtál ha nem akarsz segíteni?"
Ismétlem: azért írtam, mert segíteni akarok. Szeretném, ha megértenéd, hogy nem mi fogjuk tudni összeállítani a te felszerelésedet. Főleg nem, ha ennyir tágan határozod meg az elvárásaidat, nem adsz meg pénzügyi keretet rá, stb.
"Ja várj, inkább nem kérdezek mert úgyse kapok rá választ.."
Látod, látod, ahelyett, hoyg megpróbálnád értelmezni amit írok, inkább megsértődsz. Nekem így is jó.
"Ha egyszer nem akarsz segíteni, akkor csak azért, hogy 'megmond a tutit' nem kéne energiát pazarolnod."
Ha meg akarném mondani a tutit, megtenném: belinkelném mindenből a nagyondrágát, aztán hallgatnám a nyafogásodat, hogy neked erre nem fussa meg felesleges. Ezt elkerülendő próbálok rávilágítani a kérdésed megválaszolhatatlanságára.
"Ha nem tudok segíteni, akkor én se írok oda sehova hogy "jajj hát ezt tudnod kéne ha már ilyen meg olyan dolgot veszel és ha nem tudod hülye vagy"..."
Nem ezt írtam. Viszont ezek szerint nem érted, akkor meg mindegy is.
Vegyél egy Sigma 70-200 telét, meg egy 50mm f1.8-at. Meg egy Hama állávnyt 3D fejjel. Pont jó lesz szerintem neked. Remélem, ez a válasz kielégít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!