Milyen szemüvegben kell fotózni a szemüvegeseknek?

Figyelt kérdés
Tehát: szeretnék venni egy DSLR fényképezőgépet, de a szemem nem túl jó. A távoli szemüvegem +2,5, az olvasó +4,2 dioptriás. Melyikkel tudnám használni a nézőkét? Vagy érdemesebb lenne kontaktlencsére átszokni?

2016. ápr. 27. 19:11
 1/7 anonim ***** válasza:
51%

itt csak azzal lesz gond, hogy "nem fér oda a szemed" a szemüveg miatt.

[link]

[link]

2016. ápr. 27. 19:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Tényleg vannak korrekciós lencsék a keresőhöz, és nem is drágák. Az elektronikus kereső is szuper lehet, de 100-150 ezret nem szeretnék ilyesmire költeni. Köszönöm szépen!
2016. ápr. 27. 21:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
most gondold végig, szemüvegben készíted a képet,és utána szemüvegben fogod nézni őket, szerinted kell valamiféle segéd eszköz?
2016. ápr. 29. 18:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi :D
2016. ápr. 29. 19:36
 5/7 anonim ***** válasza:
64%

Ez komoly kérdés?

....Nekem plusz ötös a dioptriám és tudok normális képeket készíteni. Van a viewfinderen egy kis tekerő, + és - ott beállíthatod szemüveggel, hogy neked hogy felel meg. AZzal a szemüveggel használd a gépedet, amivel amúgy is fényképeznél a megfleelő beállításokkal amit írtam.

2016. ápr. 29. 22:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, komoly kérdés. Hogy tudsz a keresőbe nézni szemüvegben, amikor koppan a szemüveg, és 3-4 centire van a szemed? Láttam, hogy van d. korrekció a legtöbb gépen, de az 1,5-2 dioptria, ami kevés ahhoz, hogy szemüveg nélkül fotózzak. Vagy nem értek valamit? Tehát amíkor egy jó szemmel néz bele valaki, tiszta, éles képet lát, akkor én csak maszato, homályos képet. Jó lenne ezt megtudni, mielőtt 200 ezret kiadnék egy jobb gépért, mert ha ez probléma, akkor olcsóbb gépet veszek, és automatán kattintgatok. Azért is jó lenne tudni, mert manuális obikat is akarok venni hozzá, így af hiányában kézzel kell fókuszálni.
2016. ápr. 30. 10:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Mint ahogy már mondtam, nekem plusz 5ös a lencsém és belenézek a viewfinderbe, és egyáltalán nem zavar. SZemüveg nélkül KÉPTELEN LENNÉK egyetlen képet is látni a nagy dioptriaszám miatt, eleve a kijelzőn lévő számokat sem látnám, és KÉNYELMESEN tudok fotózni a szemüvegbe, a gumiborítás véd, simán látok mindent. Miért koppanna a szemüveghez, amikor gumi a borítása minden oldalán? a lencséim egyenként 120ezerbe kerültek a szemüvegen, szerinted ha vmi gagyi műanyag lenne odatartanám hogy karcolja?

Szerintem próbáld ki a gyakorlatban és elhiszed amiket írok. Ne bonyolítsd. Lehet és kész.

2016. ápr. 30. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!