Benjiro Hungaria kérdése:

Mi kell filmezeshez?

Figyelt kérdés
Egy Nikon d3200 Dslr (150.oooft) vagy egy dragabb de "jobb" Sony 4K-s videokamera (300.000ft)

2016. ápr. 23. 08:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha korlátozott a büdzsékeret, akkor én a DSLR-t javasolnám. A maradék 150 ezernek is bőven meglesz a helye. Pl. folyadékfejes videóállvány elengedhetetlen, használtan sem érdemes 40-50 ezer alatt nézni. Egész napos forgatáshoz kell egy rakás pótakku, főleg, ha olyan helyen vagy, ahol nincs töltési lehetőség, plusz memóriakártyák. Emellett jól jön valamilyen steady, ha nem csak állványról akarsz videózni, plusz természetesen világítás, derítőlap szükség szerint, valamint hangrögzítéshez eszközök. Szabadtéren nem árt az LCD kereső sem, hogy verőfényben láss is valamit, meg még millió hasznos apróságra lehet pénzt kidobni. És ami talán a legfontosabb: megfelelő optika. Ha a 300k-t elköltenéd a Sonyra, lenne egy belépő szint alatt DSLR képminőséged, pici szenzorral, a bővíthetőség lehetősége nélkül. Cserébe kapsz egy szép zoom tartományt, és 4k-t, aminek sok értelme nem lenne, mivel 1000 nézőből valószínűleg egynek van hozzá kijelzője.
2016. ápr. 23. 12:28
 12/13 anonim ***** válasza:

nem is annyira vészes árból ki tudsz hozni egy camcordert, de mindenképp a full hd-t ajánlom, a 4K kezelhetetlen. .vagy miért ragaszkodsz hozzá?

és igen, hatéározottan jobb pl egy Sony camcorder mint egy DSLR, mert ezek mégis azért elsődlegesen a fotózásra vannak kihegyezve, minőségbeli különbséget majdlátod az anyagon na meg kezelhetőség, kiegészítők, videolámpa, mikrofonok stb, sok minden kell még ahhoz.

de mi a cél? milyen film? csak youtubera vagy vmi komolyabb?

2016. ápr. 25. 10:29
 13/13 anonim válasza:
Én HD-ben videóztam eddig családi célra, de már én is gondolkodom a 4K-n, mert az unokámnak 20-30 év múlva már a 4k is olyan lesz, mint most a vhs egy 120 centis tévén, sőt valószínűleg még rosszabbnak érzi, ahogy a fejlődés gyorsul. Legyen meg a felvétel 4k-ban, aztán lehet belőle renderelni addig is egy HD-t, amíg nem tudják kezelni a lajátszók a 4k-t.
2016. ápr. 25. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!