Nikon f/1.8G 35mm vs Nikon 18-140mm f/3.5-5.6G?
Szerintem a zoomosat vedd
de attól is függ hogy mit akarsz levideózni. De általános vidózáshoz én mindenképpen ZOOMosat vennék.
Az 1.8-as egy erős fényerő, és segít abban hogy szebb átélezéseket csinálj, mivel szűkebb mélységélességet ad....viszont a 35 mm az fix, tehát nincs zoom, neked kell odébbtenned a kamerát ha szűkebb vagy tágabb képet akarsz...
A 18-140 mm egy nagoyn kényelmes zoom helyzet, nem kell cserélgetni az optikát ha kicsit távolabbra filmeznél, de egy rendes szobbafényben kb. meghal. ráadásul 18 mm még tudja a 3.5-öt, ami már eleve nem brutál, de azért jó, 140-en meg az 5.6-ot ahhoz már kell fény.
Igazából itt a lámpán áll vagy bukik a dolog, ha van egy jó lámpaszetted (LEGYEN) akkoor inkább a zoom, ha nincs....hát akkor nem is tudom, lehet várni kéne a videózássla amíg lesz, ok ott az ablak fénye, de nem túl profi.
Nem tudom miylen videókról vna szó, látatlanba a zoom-ot ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!