Arnold1111 kérdése:

Nikon f/1.8G 35mm vs Nikon 18-140mm f/3.5-5.6G?

Figyelt kérdés
a cél elsősorban videokészítés - minél jobb minőségben. Mennyivel járnék rosszabbul? vagy rosszabbul járnék e a 2. objektívvel? az értékek jelentésével tisztába vagyok, tehát az elvet tudom hogy az első fix látószögű viszont cserébe nagyobb blende nyílást kapok több fényt enged be, de a gyakorlatba nincs tapasztalatom h mekkora különbségek vannak. Köszi.
2016. ápr. 18. 23:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha már fixet akarsz akkor 50mm, mert az nem torzít. A 35mm-essel élő emberről csak torz felvétel készíthető.....De videóknál azért jól jönne egy kis zoom.....:(
2016. ápr. 18. 23:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Lehet h hulyeseget mondok de pl kamerakba 35mmes van alltalaban nem?
2016. ápr. 19. 08:32
 3/6 anonim ***** válasza:
35mm-erről indul a zoom. De hagyományos kamerákba nem raknak fix optikákat. A sportkamerákba igen, de azokba már extra nagylátószögűeket tesznek....
2016. ápr. 19. 17:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a zoomosat vedd

de attól is függ hogy mit akarsz levideózni. De általános vidózáshoz én mindenképpen ZOOMosat vennék.

2016. ápr. 20. 08:23
 5/6 A kérdező kommentje:
azt nem tudom hogy mekkora minőség romlással jár 1.8 helyet maximum 3.5 ös blendenyílás, ebbe kéne segítség igazából, minél jobb minőségre van szükségem, ha ég és föld akkor le is teszek a zoomosról, de ha minimális akkor kész vagyok kompromisszumot kötni.
2016. ápr. 20. 23:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Az 1.8-as egy erős fényerő, és segít abban hogy szebb átélezéseket csinálj, mivel szűkebb mélységélességet ad....viszont a 35 mm az fix, tehát nincs zoom, neked kell odébbtenned a kamerát ha szűkebb vagy tágabb képet akarsz...

A 18-140 mm egy nagoyn kényelmes zoom helyzet, nem kell cserélgetni az optikát ha kicsit távolabbra filmeznél, de egy rendes szobbafényben kb. meghal. ráadásul 18 mm még tudja a 3.5-öt, ami már eleve nem brutál, de azért jó, 140-en meg az 5.6-ot ahhoz már kell fény.

Igazából itt a lámpán áll vagy bukik a dolog, ha van egy jó lámpaszetted (LEGYEN) akkoor inkább a zoom, ha nincs....hát akkor nem is tudom, lehet várni kéne a videózássla amíg lesz, ok ott az ablak fénye, de nem túl profi.

Nem tudom miylen videókról vna szó, látatlanba a zoom-ot ajánlom.

2016. ápr. 21. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!