Fényképezőgépet szeretnék venni, és nem igazán tudok dönteni. Még kezdő vagyok, de később is szeretnék vele foglalkozni. Nem akarok túl sokat költeni rá, de már egy komolyabb gépre gondoltam. Tudtok ajánlani valamit?
Canon EOS 1200D, vagy ha komolyabbat akarsz, akkor 700D. Nekem a 700D az első komolyabb gépem, mikor vettem, akkor a belépő kategória teteje volt. Nemrég jelent meg a 750D, ami a 700D utódja, de minimális a különbség.
Az 1200D az kb tekinthető a 700D "öcsi" verziójának. Pár dologban kevesebbet tud, de egész korrekt masina. Ha komolyabban el akarsz benne merülni, akkor inkább a 700-at ajánlom. Már több, mint egy éve nyúzom, és nagyon jó gép.
Hű,nagyon gyorsan válaszoltatok, amit nagyon köszönök! :D
Hát igazából egy 60-70 ezret szánnék rá. Komolyabb gépnek számít nekem, ami szabadabb kezet ad nekem(de még nem nagyon volt alkalmam ilyent használni), szóval amibe még nem keverednék bele.
Annyiért egy bridge tökéletes az alapok megtanulásához.
Pl: [link]
Vagy használtan egy jó állapotú DSLR:
vagy MILC:
vagy filmes? ;)
Igazából azt kell eldönteni, hogy mennyire fontos a méret, mire akarod használni, mennyire akarsz belemélyedni a fotózásba, automatán akarsz kattintgatni vagy szeretnéd kézzel is beállítani, közeli vagy távoli témákat akarsz fotózni stb. Amúgy nagyon szép hobbi.
Nézegettem párat, de ha mást gondoltok, kérlek azt is mondjátok
Nikon Coolpix L840
Nikon Coolpix B500
Pentax XG-1
Fujifilm FinePix S9400W
Canon PowerShot SX420 IS
Canon PowerShot SX410 IS
Panasonic Lumix DMC-LZ40
És így egy"úristen nem tudok dönteni, és fogalmam sincs, hogy melyiket éri megvenni" érzés kerített magába.
Panasonic Lumix FZ72 vagy Nikon Coolpix L840
Bármelyiket megveheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!