Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Megéri egy Nikon D5500 18-55...

Megéri egy Nikon D5500 18-55 VR II objektívvel 210 ezerért?

Figyelt kérdés
valószínű hogy ezt a gépet kapom meg a jövőhéten, de elbizonytalanít hogy ezzel az objektívvel mire is használhatnám..szeretem a makró képeket és a tájképeket is. gyakran fotózok naplementét. de úgy vagyok ezzel, hogy eddig a 16megapixeles kamerájú telefonommal tudtam normális makró képeket csinálni, tehát remélem hogy ezzel az objektívvel is. szerintetek használható közelre és távolra is?

2016. febr. 25. 21:02
 1/4 acelsziv ***** válasza:
Megéri. Az nagyon jó kis gép. Az objektívet meg használhatod alap dolgokra, legfeljebb később veszel hozzá másikat is. Tájképhez a 18-55 jó. Makróhoz én pl vettem előtétlencsét és egész jókat lehet vele lőni. Majd később veszek obit is.
2016. febr. 26. 10:20
 2/4 blazseidr válasza:

Szerintem igen, elnézve az árakat: [link]

bár itt van picit olcsóbért: [link]

Hamar rájössz, hogy további objektíveket kell szerezned. Ez a lencse kb 3x zoomnak felel meg. Amikor majd zárt helyen fotózól rájössz, hogy klassz lenne egy külön vaku a beépített helyett. Amikor az meglesz, rájössz, hogy még jobb lenne egy nagy fényerejű objektív (f1.4, vagy f1.8, vagy esetleg f2.8). A te objektíved f/3.5–5.6, tehát több fény kell hozzá. Ha sokat fotózol rájössz, hogy kell pótaksi. Mindenféle szűrőket is fel lehet tenni a lencsére, naplementéhez is biztos ajánlanak ilyeneket. Persze a lencséknek sokszor különböző az átmérője, így a szűrőknek ehhez kell igazodniuk. Természetesen fényképkezelő programokkal is lehet utólag a képen állítani.

Nálunk a feleségem bűvöli a gépet (korábban D5000, most D7100). Mivel zárt térben fotózik sokat (vízilabda) beszereztünk a Sigma gyártótól 2 fix fényerejű objektívet: 24-70 és egy 70-200, mindkettő f2.8-as. Van egy portréhoz használható 50-es nikkor az f1.8 fényerejű. És persze van egy rugalmas, de sötétebb objektív: nikkor 18-300, ez a kinti fotókhoz van (hegyek, felhők, nap, kutya, gyerekek). Előtte próbáltuk ezekből a rugalmasakból a tamron 18-200-at és a nikkor 55-300-at.

Mindet újonnan vettük, bár van 1-2 ismerősünk aki használtan is kifogott teljesen működőképeset.

Ha főleg kint, jóidőben fotózol, akkor nem kell annyira rákkattannod a fényerőre. Bogarakat, csigát, virágokat is lehet ezekkel fotózni, csak vigyázni kell, hogy az objektív hosszú csöve ne árnyékolja be. Ezért lehet jó a 18-55-ös, bár ha vakuzol, a beépítettel, már ott is előfordulhat az árnyékolás, illetve vigyázz, hogy ha túl közel van a virág ne legyen túl fényes a vaku. Lehet állítani az erősségét a menüből.

2016. febr. 26. 13:18
 3/4 acelsziv ***** válasza:

blazseidr:

Amit leírtál az mind teljesen igaz. De hát ugyanez van minden DSLR -nél. Igazából, ha Bridge gépet venne ott is feljönne ugyanez az igény, csak ott nincs vakupapucs, se más objektív.

2016. febr. 26. 13:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Én is igy voltan ezzel, hogy biztos tudnám használni mindkettőre, és hogy meg is éri, de kíváncsi voltam más véleményére is. Köszönöm a válaszokat!
2016. febr. 26. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!