Miként működnek ezek a kamerák?
A kérdésem mindössze annyi, hogy miként működnek ezek, kell-e hozzájuk valamilyen másik kiegészítő, ami vakuzik? Vagy mégis miként működnek ezek? Vagy elég csak "lőni" vele és már rajta is lesz a filmen a kép és nem kell hozzá semmilyen másik dolog.
nekem első ránézésre úgy tűnik, hogy van köztük egyszerűbb gép is, amin nem nagyon vannak beállítási lehetőségek és akad bonyolultabb is, amihez jobban kell érteni. ez leginkább a konkrét géptől függ, amit kiválasztasz.
az előhíváshoz nem kell feltétlenül értened (persze nem árt és úgy érdekesebb is), beviheted a filmet egy fotólaborba és ott előhívják, sőt ahol árulnak ilyen gépeket és filmet, ott a gép hasznalatát is elmondják neked szerintem.
nyilván nem árt egy kicsit érteni a gépgez, meg főleg a fotózáshoz, hogy használni tudd a filmes gépeket, de szerencsére a filmes korszakban írodott szakkönyveket fillérekért megveheted bármelyik antikváriumban és minden érvényes bennük a mai napig - a fizika, optika, fénytan és így a fotózás alapjai nem sokat változtak, csak a filmet cserélték le elektronikára a gépekben.
Köszönöm a válaszokat! :D Közben megtaláltam, hogy pontosan milyenem is van, talán ez így közelebbi dolgokat is lehet róla mondani, bár az amit mondtatok már nagyon sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!