1100D-ről megéri 700D-re váltani, vagy inkább 750D?
Nos a helyzet az, hogy bár nem szívesen de cserélni szeretnék. Egyetemen nem követelik meg, hogy FF legyen a váz, teljesen megfelel nekik az 1100D is. Viszont nem csak a projektmunkákra használom a gépet. Sokat fotózgatok, természetben is, de divat fotók is gyakran vannak. Viszont a fókusz nem tetszik nekem. Irdatlanul pontatlan. Szinte minden objektivem STM motoros, sokat javult a fókusztalálási sebesség, de ha a gép AF rendszere butus, nem lesz sokkal gyorsabb a folyamat. Meg sokszor a kihajtható kijelző az ami nagyon hiányzik. Viszont Úgy voltam a dologgal, hogy Jó ez, jó ez, bírja, meg kattog, de amikor egy dolgot 3x fotózok újra, és 3 különböző élességi eredmény születik, akkor lehangoló tud lenni a dolog.
Csoporttársamnak 70D-je van, odaadta egyszer egy délután. Nagyon jó gép, de a funkciók felét ki sem használnám.
Kérdés, hogy egy 700D ami gyorsabb AF rendszerrel rendelkezik jobb-e nekem, vagy legyen egy 750D, ami még jobb, még újabb. Tesztekben nem igen hasonlítgatják össze a 700D és a 750D fókusz rendszerét.
Nem kell a legújabb, legjobb, hiszen nem a váztól lesz jó a kép, hanem annak használójától. (Oké, persze, fontos szerepet játszik az obi is)
Válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!