Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fotósok! Az érdekel, h ti...

Fotósok! Az érdekel, h ti milyen márkájú géppel fotóztok? DSLR!

Figyelt kérdés

Gép vásárlást tervezek. Igazából az érdekel, h Ti miért pont azt a máűrkát választottátok. Abban bízok, h lesznek olyan nézőpontok, amik mondjuk az én fejemben még nem fordulta meg. Nem szeretnék semmit megbánni később.

Őszintén megmondom, picit hajlok a Nikon felé, de csak azért mert régen volt egy alap gépem, és meg voltam vele elégedve nagyon. De nem szeretném h ez befolyásoljon.

Köszönöm a segítséget

2016. febr. 12. 01:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Pentax.

Gépbe épített stabilizátor. Régi objektívek teljes támogatása...

Meg mert szeretek kilógni kicsit a sorból, sok canonos meg nikonos közül :)

2016. febr. 12. 09:57
 2/11 anonim ***** válasza:

Canon. Az ok egyszerű: amikor az első vázat vettem akkor azt objektívvel együtt megkaptam újonnan, garanciával 72 ezer forintért (400D), később pedig már drága lett volna rendszert váltani.

Jelenleg 5D Mark II-m és Mark III-aim vannak, szeretem Őket, de ha most kezdenék valószínűleg Nikont vennék, mert egy fokkal szimpatikusabb a hozzáállásuk, de ha megoldják, hogy adapterrel felmenjenek a Canon bajonettes objektívjeim a Sony vázakra és ott használható AF legyen, akkor a következő vázam egy Sony A7R2 lesz.

2016. febr. 12. 10:17
 3/11 anonim ***** válasza:
Ja és egy tanács: olyat válassz amit később is szeretni fogsz, mert később már drága lesz rendszert váltani. Mivel nagy különbség nincs a rendszerek között, ezért sokkal inkább szimpátia és ergonómia alapján döntenék.
2016. febr. 12. 10:19
 4/11 anonim ***** válasza:
Én Canont használok. Az első dslr váz vásárlása előtt mgfogdostam egy Canont meg egy Nikont, és ennek elsőre is sokkal átláthatóbb volt a menüje, ráadásul nagyban hasonlított is az előző Canon kompaktoméhoz, egyből minden ismerős volt, míg a Nikonon csak keresgéltem, mi hol van, mit mivel kell állítani, számomra nagyon kusza és idegen volt. Nem bántam meg. Könnyen felmennek rá a régi objektívek is, nem úgy mint a konkurrenciára.
2016. febr. 12. 14:31
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Remélem még lesz aki elmondja a véleményét. többször voltam bent boltokban, és tapogattam meg a készülékeket. Én nikon felé húzok, de még semmi sincs eldöntve.
2016. febr. 12. 15:30
 6/11 anonim ***** válasza:
Pentax. Imádom. Beugró dslr és ennek ellenére csepp és porálló, hasznos tud lenni sokszor hogy tudom szakadó esőben használni. Meg ár/érték arányban jobb mint a többi váz, hátránya hogy használt obit nehéz találni rá.
2016. febr. 12. 17:04
 7/11 anonim ***** válasza:
Nikon volt a családban, jó gép, de nekem nem jött be a menüje. Sonyval kezdtem, de lehet, hogy az a darab volt hibás, de nagyon lágy képet csinált. Visszaküldtem, és vettem helyette egy Canon 1000d-t. Azóta Canonom van. Én szeretem. Tudom, mire van szükségem, nem vásárolok össze-vissza.
2016. febr. 12. 18:24
 8/11 anonim ***** válasza:
Canont használok, mert apám is azt használt és részben az ő cuccait kaptam meg kezdésnek. Alapvetően elégedett vagyok, de ha 0-ról kéne újra indulni, most Sonyt vagy Nikont választanék, mert ezekben vannak a legjobb képérzékelők. Bár főleg a Sony saját objektívkínálata nem olyan jó, de most már sok elérhető árú, nagyon jó minőségű Tamron és Sigma objektív van, amit rá lehet tenni. Tetszenek még a Fuji felső kategóriás tükör nélküli gépei is, az elektromos keresők utolérhetetlenül sokat nyújtanak.
2016. febr. 12. 21:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Kit értesz fotós alatt? Ha azt, aki a facebookra felrakott képek sarkába kiírja, hogy Hauptsturzberger Kuno Photography, akkor én nem. De a kérdést félretéve amikor én AF-es gépekre tértem rá, akkor az volt a vélemény, hogy a Canoné a leggyorsabb. Valamint azt is szokták mondani, hogy a Nikon lencsék ugyanazon képminőséget tekintve drágábbak.
2016. febr. 12. 21:48
 10/11 anonim ***** válasza:

szerintem ne azt nézd, hogy más fotósok milyen gépet használnak, mert ez könnyen tévút lehet. azt nézd, hogy te mire akarod használni és arra neked mi a legmegfelelőbb, mi áll legjobban kézre, stb. na meg, hogy a te környezetedben kinek milyen van, mert az sokkal többet számíthat adott esetben, ha egy ismerőstöl kölcsön tudsz kérni egy gépet, objektívet, vakut, akkut, akármit, mint az, hogy idegeneknek milyen gépe van, akiket nem is ismersz...

egy csomó fotós mások vélménye, pillanatnyi lehetőségek, kedvező üzleti ajánlatok, szponzorációk, főnöki döntések, személyes megszokások és egyéb rögeszmék alapján választ és attól függetlenól, hogy esetleg még dícsérik is azt a gépet, egyáltalán nem biztos, hogy az akár csak nekik is a legjobb választás lennne, de pláne nincs rá garancia, hogy neked a legmegfelelőbb választás volna.

2016. febr. 15. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!