Fotósok! Az érdekel, h ti milyen márkájú géppel fotóztok? DSLR!
Gép vásárlást tervezek. Igazából az érdekel, h Ti miért pont azt a máűrkát választottátok. Abban bízok, h lesznek olyan nézőpontok, amik mondjuk az én fejemben még nem fordulta meg. Nem szeretnék semmit megbánni később.
Őszintén megmondom, picit hajlok a Nikon felé, de csak azért mert régen volt egy alap gépem, és meg voltam vele elégedve nagyon. De nem szeretném h ez befolyásoljon.
Köszönöm a segítséget
Pentax.
Gépbe épített stabilizátor. Régi objektívek teljes támogatása...
Meg mert szeretek kilógni kicsit a sorból, sok canonos meg nikonos közül :)
Canon. Az ok egyszerű: amikor az első vázat vettem akkor azt objektívvel együtt megkaptam újonnan, garanciával 72 ezer forintért (400D), később pedig már drága lett volna rendszert váltani.
Jelenleg 5D Mark II-m és Mark III-aim vannak, szeretem Őket, de ha most kezdenék valószínűleg Nikont vennék, mert egy fokkal szimpatikusabb a hozzáállásuk, de ha megoldják, hogy adapterrel felmenjenek a Canon bajonettes objektívjeim a Sony vázakra és ott használható AF legyen, akkor a következő vázam egy Sony A7R2 lesz.
szerintem ne azt nézd, hogy más fotósok milyen gépet használnak, mert ez könnyen tévút lehet. azt nézd, hogy te mire akarod használni és arra neked mi a legmegfelelőbb, mi áll legjobban kézre, stb. na meg, hogy a te környezetedben kinek milyen van, mert az sokkal többet számíthat adott esetben, ha egy ismerőstöl kölcsön tudsz kérni egy gépet, objektívet, vakut, akkut, akármit, mint az, hogy idegeneknek milyen gépe van, akiket nem is ismersz...
egy csomó fotós mások vélménye, pillanatnyi lehetőségek, kedvező üzleti ajánlatok, szponzorációk, főnöki döntések, személyes megszokások és egyéb rögeszmék alapján választ és attól függetlenól, hogy esetleg még dícsérik is azt a gépet, egyáltalán nem biztos, hogy az akár csak nekik is a legjobb választás lennne, de pláne nincs rá garancia, hogy neked a legmegfelelőbb választás volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!