Amerika205 kérdése:
Milyen makró objektívet vegyek egy Nikon 5200-ra?
Figyelt kérdés
és valaki leírná hogy mire való a makró szűrő?2016. jan. 16. 21:16
1/7 anonim válasza:
Makró szűrő? Szvsz az nem létezik, de ha tévedek, akkor legalább én is tanulok valami újat :D
2/7 anonim válasza:
Makró szűrő? Nem a makró előtétlencsére gondolsz amit a szűrő menetbe kell belecsavarni?
3/7 anonim válasza:
A makrószűrő kiszűri a makrofotonokat, tehát az átlagosnál nagyobb fotonokat, így azok nem szennyezik az elkészült képet, és az érzékelőt sem károsítják.
4/7 anonim válasza:
utolsó: az az objektív sapka akkor? :)
5/7 anonim válasza:
Nem, ez csak a túl nagy fotonokat szűri, ezért makró szűrő!
Tudod, amikor egy átlagosnál jóval nagyobb foton becsapódik az érzékelőlapkába, a nagyobb tömege - és ezáltal nagyobb lendülete - miatt jóval nagyobb terhelésnek teszi azt ki, az adott ponton a lapka egészen felforrósodhat, ami képzajt eredményez, hosszú távon pedig károsítja is az érzékelőt.
Hát ezt sem tudtad? ;)
6/7 anonim válasza:
Szia. Én egy Raynox dcr-250 makró előtét lencsét használok a Nikon D5100-asomhoz és a 18-55-ös kit objektívemhez. Keress rá a neten, lehet ez az amit keresel! :)
7/7 gergoap válasza:
Ezeken a makro fotonokon jókat derültem! Mesélj még! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!