Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szerintetek melyik éri meg...

Szerintetek melyik éri meg jobban: egy bridge, vagy egy kompakt fényképezőgép? Miért?

Figyelt kérdés

Amatőrként teszem fel a kérdést, mert tényleg nem értem, hogy mi a különbség a kettő között. Én egy Sony DSC-H300 gép tulajdonosa vagyok, nézegettem pár bridge gépet, meg utánanéztem a dolognak, hogy mi is lehet a különbség (arra jutottam, hogy a bridge gépekben valami "kereső" nincs, meg állítólag jobb képeket csinálnak és kiküszöbölik azokat a képelcsúszási hibákat, ami a kompakt gépeknél előfordul). Az adatok összehasonlításánál olyan eget rengető különbséget nem találtam - ne kövezzetek meg érte, nem értek hozzá, szóval tényleg amatőr szemmel néztem. :D

Miért lenne jobb egy bridge kép?

2016. jan. 12. 14:22
 1/1 Wadmalac ***** válasza:
100%

"arra jutottam, hogy a bridge gépekben valami "kereső" nincs, meg állítólag jobb képeket csinálnak és kiküszöbölik azokat a képelcsúszási hibákat, ami a kompakt gépeknél előfordul"

Itt szerintem simán csak arról van szó, amikor a kompakt gépen nem az objektív kameraképével célzol, hanem egy külön keresőoptikával a gép sarkán, mint a régi, még nem digitális olcsóbb, nem tüköraknás gépeknél. Ilyen optika természetesen minimum annyival hibás helyre céloz, amennyi a kereső és az objektív távolsága. Ez makróknál és más közeliknél lehet kutya rossz.

A bridge egy mondvacsinált kategória. Jobb az átlagos kompaktnál azzal, hogy több manuális beállítási lehetőséged van, nem csak egy exponáló meg egy vaku ki-be gomb. Tulajdonképpen a nevet rá lehet fogni mindenre, ami már nem csak totál buta automata gép és még nem csereobjektíves, tüköraknás profi gép.

Szerintem vásárlásnál ne kategóriákban gondolkodjál, hanem elvárásban.

A megapixel az utolsó szempont. Objektív mérete, minősége, fókusztáv állítási lehetőség szélessége, automatikus fókusz távolságmérési módja, gyorsasága, manuális állítási lehetőségek, mint iso érzékenység és expozíciós idő határai, optikai zoom mérete, makro mód minimum távolsága, belső tárhely illetve kártya fogadás kapacitás határa, képformátum lehetőségek (főként: tud-e RAW képet).

Lényeges pont lehet még, hogy akkuelemes vagy saját akkus, akkukapacitás, plusz akku ára, beszerezhetősége, és persze oltári lényeges, hogy mennyit akarsz rászánni a zsebedből.

2016. jan. 12. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!