Fényképezőgépet szeretnék venni. Vélemények?
Nekem M3 volt egy ideig. Alapvetően nem volt rossz gép, azért is vettem, mert rá tudtam tenni a meglévő Canon obikat.
Mindig attól függ, mik az elvárásaid, és mit használtál előtte. Én tükrösről léptem vissza (vagy egészítettem ki), ahhoz képest nem jött be. Lassú volt, lemaradtam a pillanatokról, és valóban nagyon hiányzott a kereső.
Amúgy szép képeket csinált, ha sikerült eltalálnod a fókuszt, a mérete kellemes, a kezelhetősége sem volt rossz. Viszont vagy full manuál, vagy full automata mód van csak rajta. Azt hiszem, ez az M10-nél már változott.
Ha kompakt gépről váltasz, biztosan más élményt nyújt.
Nehéz úgy ajánlani, ha nem tudom, mire kell neked. Kell tükrös, vagy inkább a kis méret a lényeg? Veszel hozzá obikat? Mire akarod használni?
200ezerért lényegében bármelyik belépő tükröst megveheted.
De szétnézhetsz a komolyabb kompaktok között is. Én az M3 helyett Sony rx100 III-at vettem, de ismétlem, nekem tükrös mellé kellett második, hordozható gépnek, ami csak úgy mindig ott van a táskámban.
"Tükröst keresek, mert az automata nem igazán jött be"
Akkor miért az M10 a kiszemelt???
Ez nem tükrös, hanem csak cserélhető obis MILC.
Egyébként 200.000-ért elég jó Canon cuccokat lehet kapni, én is Canonos vagyok, a Nikon nem jön be.
4. vagyok
És emellé ha veszel egy Canon 55-250-es obit (Te döntésed, IS, IS II, IS STM) akkor 18-250mm-ig tudsz fotózni, ami elég jó már.
" akkor 18-250mm-ig tudsz fotózni, ami elég jó már."
Ha ilyet ajánlasz valakinek akkor most trollkodsz vagy nem értesz hozzá?
6-os: köszi, értek hozzá és nem trollkodok. A 18-250mm-t úgy értettem, hogy 18mm-250mm-ig bármennyin tud fotózni, igaz cserélni kell az obikat.
Esetleg azzal van bajod, hogy a 250-et egész jónak mondtam? Hát szerintem nem a Nemzetközi Űrállomást akarja fotózni. Ha igen, akkor elnézést, oda tényleg baromi kevés a 250mm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!