Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Segítség kellene egy Zenit-E...

Segítség kellene egy Zenit-E típusú fényképezőgéphez?

Figyelt kérdés
Nem olyan régen kaptam egy egy Zenit-E gépet apukámtól, de sose használtam még manuális gépet. Szóval teljesen analfabéta vagyok hozzá. Szeretnék találni valakit aki el tudná magyarázni a pontos működését, kevés szakzsargonnal, hogy egy kezdő is könnyedén megértse.

2016. jan. 3. 10:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Zenit ET-ém volt. Az első film kivétele szokott gond lenni. A legtöbb Zenites beszakítja az első filmjét kivételkor. Én sem tudtam, nekem is szakember szedte ki. Az exponáló gomb külső gyűrűjét le kell nyomni akkor engedi vissza tekerni a filmet. De lehet, hogy a tiéden másként van. Az ET-tipusról beszéltem.
2016. jan. 3. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Szokjál rá annak felismerésére, hogy valahol valaki már leírta azt, amit tudni akarsz és használd a guglit. Ha már faterod nem mutatta meg :)

[link]

[link]

2016. jan. 3. 11:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Az ET az EM utódja, csak külsőségekben újult meg, 3 generációja volt az ET-nek, az 1A a 3 és az 5B.

Az E-hez viszonyítva az EM működése csak az exponáló gomb áthelyezésében módosult, illetve a belsejében még pár apróság.

Ha tudsz angolul akkor ez segít:

[link]

2016. jan. 3. 11:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is van egy Zenitem E TTL-em, még Bagdadban vettem 82-ben. Nagyon jó gép, hibátlan ma is.

Töltsd le a kézikönyvét, vagy kérj meg valakit hogy küldje át, ha megvan neki.

A gombaksira figyelj, ha az nem jó, akkor cseréld ki, mert úgy az igazi.

A pontos működését itt senki nem fogja elmagyarázni, azért keress rá ilyen fórumoknál..például index-foto..

Esetleg szkájpon, ha találsz egy megszállott Zenitest..

filmed van?

2016. jan. 3. 11:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Filmem van hozzá és sikeresen már a gépben van azt hittem, hogy bonyolultabb lesz de nem :)

Tudom azt is jól, hogy valaki valahol már leírta de nekem részenként bonyolult :D

Arról is hallottam, hogy nem a nálunk használt DIN/ASA hanem a régi szovjet szabvány szerint GOCT szabvány szerint van felírva, na és ennek átváltása sem egyértelmű még nekem...

2016. jan. 3. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!